UFC 262: Tony Ferguson vs Beniel Dariush

Speltips: Tony Ferguson vs Beniel Dariush

  • Spelstopp: 2021-05-16 05:30
  • Odds Spelat: 2021-05-13
  • Match: Tony Ferguson vs Beniel Dariush
  • Spel: Beniel Dariush
  • Units: 2.5
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.63

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-05-13 2:17

Veckans andra spel hittar vi lättvikt och drabbningen mellan två veteraner i Tony Ferguson och Beniel Dariush. Kan Ferguson vända sin negativa formkurva mot en motståndare som är sin livs bästa form? Låt oss kika närmare på varför jag inte tror det. 

Ferguson vs Dariush – vinnaren nosar på en titelfight

Tony Ferguson vs Beneil Dariush stats

Tony Ferguson

El Cucuy som han kallas har varit i UFC sedan 2012 och gör här sin 16 match i organisationen. Ferguson har hunnit fylla 37 år och kommer från 2 förluster på raken – vilket är faktorer som vi inte kan ignorera.

På fötterna har Ferguson en väldigt unik stil som har funkat väldigt väl för honom. Han utdelar underbara raka slag tillsammans med knivskarpa armbågar. Hans udda stil har också resulterat i att han gång på gång tyvärr visat upp brister i defensiven- då han fått ta emot lite väl för många slag. Även i sina vinstmatcher mot motståndare som inte varit på samma nivå har han fått ta emot lite flera slag än nödvändigt.

Ferguson är en brottare i grunden och har hittills (med få undantag) klarar sig utmärkt på golvet – där han även har sitt svarta bälte i BBJ som vapen. Trots han i sin karriär har visat upp bra försvar på nedtagningar har han haft det kämpigt på denna punkt mot viktklassen toppbrottare som t.ex. Lee. I senaste matchen mot Charles Oliveira förlorade han så gott som samtliga grappling-dueller och blev nertagen samt kontrollerad på golvet i mer än 10 minuter.

Beniel Dariush

Den pånyttfödde Dariush, 32, har efter en svajig period i sin UFC-karriär lyckats nu samla ihop 6 vinster på raken, mot solid motstånd. Vi har på sistone fått se en mer fokuserat Dariush, med grym mental inställning, som äntligen verkar fått visa upp sin fulla potential i oktogonen.

På grund av att Dariush är ett monster när det kommer till grappling så känns det som att han striking länge varit lite underskattad. Han är en southpaw som har en fin vänster och har hittills visat upp en grym defensiv statistiskt sett (där han lyckats undvika 60% av slagen som kommit mot honom). Med det sagt så kan han emellanåt vara lite för aggressiv och villig att ta emot ett slag för att utdela ett – på både gott och ont.

Dariush har grappling på elitnivå som han lyckats anpassa till MMA med stor framgång. Han är en BBJ-utövare av absoluta världsklass som även har väldigt bra brottning som back-up – både offensivt och defensivt. Det är just brottningen som gett honom övertaget mot motståndare som också haft världsklass BJJ – som t.ex. mot Diego Ferreira senast. Allt som allt är det inte många misstag Dariush gör på golvet.

Slutsats & spel

Jag tror definitivt att Ferguson har mer att ge i UFC samtidigt som vi nog redan sett åldern börja ta ut sin rätt och hans bäst-före-datum passera. Fergusons bästa väg till vinst är om han kan hålla fighten på fötterna, sätta press och mata slag i ett tempo som bara han kan hålla.

Å andra sidan tror jag mer på Dariush väg till vinst som är att undvika allt för många drabbningar på fötterna, samt få ner duellerna på golvet eller mot buren. Ferguson har troligtvis den bättre kondisen men hans motståndare har definitivt det som krävs att vinna åtminstone 2 ronder av 3.

Dariush kan alltid få till ett avslut men mycket beror på vilket tillstånd – mentalt och fysiskt – Ferguson befinner sig i inför denna drabbning. El Cucuy är en svår nöt att knäcka och jag kommer därför att lägga ett litet ”sidospel” på Dariush via poäng (2.50 hos Betfair). Huvudspelet blir att Dariush vinner till oddset 1.63 – hos Betsson.

Beniel Dariush - 1.63
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS