UFC 263: Demian Maia vs Belal Muhammad

Speltips: Demian Maia vs Belal Muhammad

  • Spelstopp: 2021-06-13 04:00
  • Odds Spelat: 2021-06-09
  • Match: Demian Maia vs Belal Muhammad
  • Spel: Belal Muhammad vinner på domarröster
  • Units: 1.5
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
2.10

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-06-09 3:14

Vi blickar framåt mot UFC 263 som åter igen kommer hållas i en fullsatt arena. Första spelet för veckan hittar i huvudkortets nästförsta fight som möjligtvis kan vara en avskedsfight för veteranen och MMA-legenden – Demian Maia. 

Maia vs Muhammad – gamlingen har troligtvis gjort sitt i oktogonen

Belal Muhammad vs Demian Maia stats

Analysen

I denna drabbning hittar vi två topprankade welterviktare i Demian Maia och Belal Muhammad. Den förstnämnde är UFC-veteran som i år fyller 44 år och har på sistone pratat om att hans MMA-karriär börjar närma sig sitt slut – vilket aldrig är ett bra tecken.

Kolla vi på Belal så är han en fighter som här gör sin 22:a proffsmatch i karriär och fortfarande är i sina bästa år, 32. Det som står ut när man kollar på hans statistik är ett försvar mot nertagningar på ca 85%, och när han väl har blivit nertagen så har han varit svår kontrollerad. Belal har heller aldrig blivit avslutad via submission, vilket är Maias bästa väg till vinst.

Med det sagt så måste vi fråga oss om Maia har tillräckligt bra brottning för att få ner sin motståndare och på så sätt få till sin grymma grappling. Bästa chans till detta har brasilianaren i början av fighten, eftersom hans kondis på ålderns höst börjat ta stryk när han väl sätter i gång med sina nedtagningsförsök. Faktum att han är 11 år äldre gör inte saken lättare. Allt som allt värderar jag inte Maias vinstchans som hög ifall han inte kan få ner Belal.

Kollar vi på drabbningen stående så är där ingen tvekan som vem som bör vinna där. Belal har otroligt bra kondis och brukar hålla högt tempo från början till slut. En av faktorerna som bidrar till att han är svår att ta ner till kanvasen är hans fina fotarbete och förmågan att hålla distansen från sin motståndare. Han besitter ingen KO-kraft i nävarna men är ihärdig och pumpar slag konstant, vilket brukar resultera i vinst när domslutet faller.

Slutsats & spel

Som ni misstänker så lutar jag kraftigt åt att Belal kommer att hålla mestadels av duellerna på fötterna och enkelt vinna minst 2 ronder av 3.

Hade matchen utspelat sig för bara ett par år sedan så hade hela denna analys sett helt annorlunda ut. En Demian Maia som närmar sig 44, som är 11 år äldre än sin motståndare och flertalet gånger på sistone nämnt att slutet på karriären är runt hörnet kan jag inte hålla som vinnare i mer än 20-30% av inbördes möten.

Trots att Maia blev avslutad i sin senaste match tror jag att han haft gott om tid på sig för att återhämta sin skalle och haka. Han kommer i en av sina sista matcher i karriären klara av att hålla sig på fötterna tiden ut – vilket han har fixat i 8 av sina 10 förluster.

Spelet blir därför att Belal Muhammad vinner via domslut till generösa 2.10 gånger insatsen – hos William Hill.

Belal Muhammad vinner på domarröster - 2.10
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS