UFC 264: Stephen Thompson plockar poäng till en domslutsseger

Speltips: Stephen Thompson vs. Gilbert Burns

 • Spelstopp: 2021-07-11 04:00
 • Odds Spelat: 2021-07-08
 • Match: Stephen Thompson vs. Gilbert Burns
 • Spel: Stephen Thompson vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
1.64

Author: Alexander Clausson

Published: 2021-07-09 10:49

UFC 264 är inte årets bästa kort men den delade huvudmatchen är ett riktigt spännande möte på förhand. De topprankade welterviktarna Stephen “Wonderboy” Thompson och Gilbert Burns kommer drabba samman.

Stephen Thompson är underskattad

Thompson är en av mina absoluta favoritfighter och det grundar sig mycket i hans fighting-IQ. Amerikanens titelmatcher mot Tyron Woodley anses vara tråkiga matcher av många, men de båda visade upp riktig intelligent fighting.

Thompson har tillhört welterviktsdivisionens topp i många år och har bara ställts mot riktigt bra motstånd. Amerikanen är en striker i väldigt stor utsträckning och har utvecklat en strategi som passar mot många olika typer av motstånd. Undertecknad hävdar att Thompson är den karate-fighter som har lyckats bäst med övergången till MMA. Amerikanen använder sig mycket av bensparkar för att hålla avståndet till sina motståndare och är riktigt vass på att träffa motståndare som försöker stänga distansen. Han är långt ifrån en offensiv fighter, men träffas väldigt sällan själv och har bara blivit avslutad en gång på 21 matcher.

“Wonderboy” är 38 år och närmar sig – troligtvis – slutet på sin karriär. Det är rimligt att anta att Thompson har sina främsta år som fighter bakom sig, men det finns dock förmildrande omständigheter. Han är nära en titelmatch och motivationen bör därför vara fortsatt hög. Dessutom har Thompson inte tagit särskilt mycket stryk under sin karriär och är möjligtvis inte mer sliten än en 33-åring. I alla fall i det avseendet.

Burns striking är rätt grundläggande men hans kraft gör honom farlig för alla i divisionen. Brasilianaren väg till seger är att hitta ett avslut i samband med matchens tidiga ronder. Burns är van vid att vara den kortare fightern och har därmed blivit bra på att stänga distansen till sina motståndare, men kommer det hjälpa mot Thompon? Burns har en fördel om kampen skulle ta sig till kanvasen, men det kommer bli svårt för brasilianaren att flytta kampen dit. Thompson har ett takedown-defence på 78%, vilket kanske inte låter jättehögt. Man bör dock ha i åtanke att amerikanen har ställts mot riktigt bra brottare. Dessutom är Thompson bra på att ta sig upp till en stående position igen, när han väl blir nedtagen.

Thompson har två raka vinster i ryggen och Burns blev avslutad via slag i hans senaste match.

Tre faktorer som talar för Stephen Thompson

 • Bäst på att hålla distans i divisionen
 • Teknisk fördel när det kommer till striking
 • Svåravslutad

Tre faktorer som talar för Gilbert Burns

 • Endast en förlust i welterviktsdivisionen
 • K:O-power
 • Bra på att stänga distansen

Slutsats

Det finns absolut vägar för Burns att nå en seger, men Thompson är fortfarande den främsta fightern. Stephen Thompson vinner – 1.64 gånger insatsen tillbaka.

Stephen Thompson vinner - 1.64
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
30 Oct 22:00 Filip Kosovac Albert Duraev vs Roman Kopylov UFC 267 Albert Duraev vinner
1.40
Betsson