UFC 265: Vinnaroddset på Derrick Lewis känns lockande

Speltips: Derrick Lewis vs. Cyril Gane

 • Spelstopp: 2021-08-08 04:00
 • Odds Spelat: 2021-08-05
 • Match: Derrick Lewis vs. Ciryl Gane
 • Spel: Derrick Lewis vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
3.80

Author: Alexander Clausson

Published: 2021-08-07 1:53

I samband med helgens UFC 265 kommer Derrick Lewis och Ciryl Gane göra upp om tungviktsdivisionens interimbälte. Ta del av breakdown och speltips i artikeln nedan.

Derrick Lewis ska aldrig räknas bort

Året var 2018 och Lewis ställde mot den nuvarande tungviktsmästaren Francis Ngannou. Amerikanen tog hem segern via enhälligt domslut. Samma år genomförde Gane sin professionella debut samt vinst och han har varit fortsatt obesegrad sedan dess. Nio raka vinster har det blivit för fransmannen. Sex av dessa segrar kom under UFCs flagg.

Lewis är en striker som förlitar sig på hjärta och styrka. Amerikanen är inte den mest tekniska fightern och han är definitivt ingen volymfighter. Han har dock slagkraft hela matchen igenom, även om hans kondition sviker honom på andra fronter. Lewis använder sig aldrig av offensiv grappling, men har ett helt okey försvar mot nedtagningar. Framförallt är amerikanen bra på att resa sig efter en nedtagning. Även om Lewis inte kan ta sig upp mot Gane i samband med en rond, kommer han ha fyra andra försök på sig att sänka sin motståndare.

Gane är mycket av det som Lewis inte är. Gane är en all-round fighter som blandar kickboxning med grappling och submissions. För att tillhöra tungviktseliten har fransmannen ingen K:O-power att tala om, men han kan bryta ner sina motståndare med volym. Både stående och ground and pound. Ganes två senaste matcher har slutat i domslut och nu ställs 31-åringen mot en mycket svåravslutad motståndare.

Jag misstänker ett scenario med två utgångar. Jag håller det som troligt att Gane kommer vara den bättre fightern och plocka hem flest ronder. Antingen kommer matchen sluta i en domslutsvinst för Gane, eller via ett avslut signerat Lewis. Oavsett hur mycket bättre Gane är kommer Lewis bara behöva ett tillfälle att släcka Gane. Den förstnämnda har erfarenhet av den stora scenen och titelmatcher. Någonting som Gane ännu saknar.

Invägningen är avklarad och Lewis kommer vara betydligt större än sin motståndare inne i buren, vilket kan vara till amerikanens fördel när det kommer till grappling. Dessutom har Lewis hemmafördel på ett fullsatt Toyota Center,  vilket man också bör ha i åtanke om man vill lägga ett bet på matchen.

Gane är rättmätig favorit till att ta hem segern, men 3.80 är ett för högt vinnarodds på Lewis.

Tre faktorer som talar för Derrick Lewis

 • Svåravslutad
 • K:O-power genom hela matchen
 • Större vana vid toppmotstånd

Tre faktorer som talar för Ciryl Gane

 • Obesegrad
 • Den mer kompletta fightern
 • Stor fördel på kanvasen

Slutsats

Derrick Lewis besegrar Ciryl Gane – 3.80 gånger insatsen tillbaka.

Derrick Lewis vinner - 3.80
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
26 Sep 01:00 Filip Kosovac Roxanne Modafferi vs Talia Santos UFC 266 Talia Santos genom domslut
1.72
Bet365
26 Sep 01:00 Filip Kosovac Marlon Moraes vs Merab Dvalishvili UFC 266 Merab Dvalishvili vinner
1.44
Bet365