UFC 266: Marlon Moraes vs Merab Dvalishvili

Speltips: Marlon Moraes vs Merab Dvalishvili

  • Spelstopp: 2021-09-26 01:00
  • Odds Spelat: 2021-09-18
  • Match: Marlon Moraes vs Merab Dvalishvili
  • Spel: Merab Dvalishvili vinner
  • Units: 4
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.44

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-09-18 6:25

I väntan på att kvällens matcher ska kicka igång hämtas detta speltips från nästa veckas gala – UFC 266. Ett potentiellt max-spel från duellen mellan brassen Marlon Moraes och georgiern Merab Dvalishvili synas.

Dvalishvili har siktet inställt på en topp-10 placering

Marlon Moraes vs Merab Dvalishvili UFC stats

Marlon Moraes

Efter att ha varit uppe och nosat på bältet kommer Moraes till denna duell med två tunga förluster i rad. Tror inte att det är vinna eller försvinna för honom än men han måste verkligen se till och vända på steken väldigt snart. Ironiskt nog ställs han nu mot en stilmässigt ganska tuff motståndare.

Moraes största styrka ligger i hans färdigheter på fötterna och han har kraft i slagen för avslut – om han tillåts styra och ställa. Defensiven och kondisen är inte hans hans styrkor då han har en tendens att tappa fokus ju längre matcherna pågår. Detta har utnyttjats av princip samtliga motståndare som Moraes inte lyckats avsluta i rond 1.

Trots svart bälte i BJJ är Moraes ingen notorisk avslutare via submissions. Han har heller inte visat sig vara villig att initiera brottningsdueller och snittar ynka en nertagning per 15 minuter. Så länge kondisen håller är han inte den lättaste att få ner och kan visa upp defensiv grappling av riktigt hög nivå. Notera orden “så länge kondisen håller”…

Merab Dvalishvili

”Maskinen” Merab som han rättfärdigat kallas gör sin nionde UFC-match och siktar på att ro hem sin sjunde vinst i oktogonen. Detta blir nog Merabs  tuffaste drabbning i karriären och han kan via en seger verkligen visa vad han går för.

Kollar vi på Merabs striking så märker vi att han har en okonventionell och oberäknelig stil. Hans rörelsemönster har inte upprepats många gånger per fight. Samtidigt har hans explosivitet gjort att han undvikt majoriteten av slag som kommit mot honom. Jämför man match från match sedan debuten kan vi se att Merabs striking ständigt förbättrats. Något som är viktigt med tanke på att hans motståndare är en väldigt duktig striker.

Brottningen är vart Merabs riktiga styrka ligger samt anledningen till varför han fått sitt smeknamn. När det kommer till kedjebrottning mixat med oändlig kondis och nedtagningar kan inte många i UFC matcha hans prestationer. Killen är på sina motståndare konstant och bara matar nedtagningar, och är lika fräsch i sista minuten av matchen som i den första. Hör och häpna – han landar nästan 7,5 nedtagningar per 15 minuter. Den han har att förbättra är topkontollen väl nere på golvet, samt förmågan att avsluta sina motståndare.

Slutsats & spel

Trots att Moraes är den bästa strikern Merab mött i karriären ser jag brassen få problem på fötterna med georgierns framåtpress och ovanliga rörelsemönster. Tror att också Merabs haka av stål kommer att kunna mota de hårda slagen Moraes hinner att landa tidigt i matchen.

När det kommer till grapplingen/brottningen kan det bli en jämn affär- till en början åtminstone. Tror inte att Moraes har kondisen till att mota attacker i mer än en rond. Jag ser Merab ha bättre uthållighet och kunna ta ner sin motståndare mer och mer ju längre matchen fortskrider.

Det enda som hindrar mig från att lägga ett max-spel här är faktum att Moraes har en nivå av striking som Merab hittills inte fått erfara. Trots det bör “Maskinen” vinna denna drabbning åtminstone 8 gånger av 10 – om inte oftare! Spelet blir därför att Dvalishvili vinner till oddset 1.44 – hos Bet365.

 

Merab Dvalishvili vinner - 1.44
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
30 Oct 22:00 Filip Kosovac Albert Duraev vs Roman Kopylov UFC 267 Albert Duraev vinner
1.40
Betsson