UFC 266: Roxanne Modafferi vs Talia Santos

Speltips: Roxanne Modafferi vs Talia Santos

  • Spelstopp: 2021-09-26 01:00
  • Odds Spelat: 2021-09-23
  • Match: Roxanne Modafferi vs Talia Santos
  • Spel: Talia Santos genom domslut
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.72

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-09-24 12:06

UFC ångar på med sin tionde numrerade gala för i år som hålls i härliga T-Mobile Arena i Las Vegas. Idag har vi fokus på underkortets öppningsmatch – den mellan Roxanne Modafferi och Talia Santos. Låt oss kika närmare.

Kan Modafferi sätta stopp för Talia Santos framfart?

Roxanne Modafferi vs Talia Santos UFC 266 stats

Roxanne Modafferi

På ena sidan av oktogonen har vi Roxanne Modafferi, 38, som på gör sin 44:e MMA-fight i karriären. Med andra ord hittar vi i henne en riktigt erfaren veteran, vilket definitivt kan vara till hennes fördel ifall hon hamnar i tuffa situationer i buren.

Om vi tittar på Roxys striking så är den inte alltid den vackraste men emellanåt väldigt oförsägbar och effektivt som vapen när hon ska minska avståndet till motståndaren. Defensiven på fötterna är inte heller den bästa då hon har en tendens att ta emot en hel del smällar. Det är just så Roxy har förlorat de flesta av sina fights – dueller där motståndaren har varit den som haft övertaget i antal slag som landat.

Roxys skicklighet på marken är snäppet bättre än hennes striking. Hon har svart bälte i BBJ och är en grappler i grunden men hennes problem är brottningen. Hon genomför i snitt en av fyra nedtagningar och landar 1.50 nedtagning per 15 minuter.  Fördelen för Roxy är att hon sällan ger upp på den fronten hur många gånger hon än försöker. Hennes försvar mot nedtagningar är riktigt usel vilket resulterar i att hon titt som tätt brukar åka ner på marken under sina fights.

Talia Santos

På andra sidan av oktogonen hittar vi den 11 år yngre brasilianskan Talia Santos som gör sin femte fight i UFC. Av dessa fem dueller har hon endast en förlust som kom mot i en för henne väldigt nervös UFC-debut.

Santos härliga Muay Thai är en av hennes största styrka på fötterna. Hon attackerar gärna först – med en mix av sparkar, slag, knä och armbågar. Trots att hon inte brukar ha överdrivet hög volym är hon relativt pricksäker och landar betydligt mer än vad hon missar. Defensivt är Santos också väl över godkänt då det visat vara svårt för hennes motståndare att landa rena slag.

Torts att brasilianskan är en striker i grunden har hon visat att hon kan brottas med framgång i UFC. Offensivt har hon landat 80% av sina nertagningsförsök där hon oftast behållit toppkontrollen väl nere. Detta visade hon bland annat upp mot en väldigt duktig grappler i Gillian Robertson. Hennes värsta prestation på den här punkten hade hon i UFC-debuten där mycket tyder på att nerverna pökade.

Slutsats & Spel 

Vi ska aldrig räkna bort den erfarna räven Modafferi men detta är Santos fight att förlora.

På fötterna ska det vara bara brasilianskan som är den mer effektiva strikern. Bankar också på att Santos styrka i klinchen och försvar mot nedtagningar är mer än tillräcklig för att hindra Roxanne från att ta kampen dit hon trivs som bäst – till kanvasen.

Roxanne aldrig blivit avslutad i sin karriär mer än att ha slagit huvudet mot golvet i samband med en nedtagning i The Ultimate Fighter för sju år sedan! Samtidigt har Santos inte visat upp någon som helst KO-kraft sedan hennes övergång till UFC.

Spelet blir därför att Talia Santos vinner genom domslut till oddset 1.72 – hos Bet365. 

Talia Santos genom domslut - 1.72
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
30 Oct 22:00 Filip Kosovac Albert Duraev vs Roman Kopylov UFC 267 Albert Duraev vinner
1.40
Betsson