UFC 267: Albert Duraev vs Roman Kopylov

Speltips: Albert Duraev vs Roman Kopylov

  • Spelstopp: 2021-10-30 19:00
  • Odds Spelat: 2021-10-24
  • Match: Albert Duraev vs Roman Kopylov
  • Spel: Albert Duraev vinner
  • Units: 4
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.40

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-10-24 10:05

Den första spelanalysen från UFC 267 pockar vi från underkortet. Duellen mellan ryssarna Albert Duraev och Roman Kopylov i mellanvikt synas. Sett till på deras respektive väg till vinst har en av herrarna ett stort övertag. 

Duraev vs Kopylov – en helrysk ”striker vs grappler” drabbning

Albert Dureav vs Roman Kopylov UFC 267 stas

Albert Duraev

Den uppsnackade dubble ABC-mästaren går äntligen sin fösta match i UFC. Efter en fin vinst i DWCS får han äntligen chansen att visa att han har kommit för att stanna.

Trots att Duraev är en brottare i grunden så har han visat upp bra färdigheter stående. Han har fina jabbar och krokar som han gärna mixar med sparkar mot benen. Ett minus måste vara att samtliga va hans 3 förluster har kommit via avslut i samband med striking-dueller. Dock ska det påpekas att han radat upp 9 vinster i rad sedan senaste förlusten – som kom för 7 år sedan.

Duraevs absolut största styrka är hans färdigheter på kanvasen där han bjuder på en blandning av sambo och jiu-jitsu. Det jag måsta berömma lite extra mycket är hans fina toppkontroll som gärna utnyttjas för att komma till avslut. Defensivt har endast haft det kämpigt mot brottare av högsta klass – vilket Kopylov definitivt inte är.

Roman Kopylov

Kopylov hade en supertuff debut i UFC där han åkte på sin första förlust i karriären och frågan är om han ens håller UFC-nivå. Det är upp till bevis natten till söndag.

Striking är Kopylovs absolut starkaste kort i en oktogon. Han mixar gärna jabbar med sparkar mot överkropp men gör ett oftast ett slag åt gången. I matchen mot Roberson visade han dåligt försvar mot bensparkar – något hans kommande motståndare gärna utdelar.

Kopylov har visat upp lite Sambo-färdigheter i sin karriär men inget som har imponerat precis. I och med att han är en striker så är han inte den som kommer försöka sig på nertagningar. Den offensiva brottningen han lyckats med har varit i regionala matcher och mot mediokra MMA-brottare. Det mest skrämmande var hans UFC-match mot en kickboxare i Roberson som lyckades ta ner Kopylov utan större bekymmer.

Slutsats & spel

Även om duellen kan bli någorlunda jämn på fötterna så är det bara en tidsfråga innan Duraev får igång sin brottning. Väl nere på kanvasen ska det vara klasskillnad.

Allt som allt är detta stilmässigt dålig match för Kopylov som självfallet kan få in ett  avslut stående – ett utfall jag kan se utspelas i 1 av 10 inbördes möten. Den enda anledningen till att detta inte blir ett maxspel (5u) är faktum att Duraev gör sin UFC-debut. Nerver kan alltid kicka in trots att han gått flera relativt stora och viktiga matcher i sin karriär.

Spelet blir att Duraev vinner till oddset 1.40 – hos Betsson.

Albert Duraev vinner - 1.40
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS