UFC 267: Petr Yan vs Cory Sandhagen

Spletips: Petr Yan vs Cory Sandhagen

  • Spelstopp: 2021-10-30 22:00
  • Odds Spelat: 2021-10-29
  • Match: Petr Yan vs Cory Sandhagen
  • Spel: Matchen går tiden ut
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.83

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-10-30 12:06

Nästa spelanalys inför UFC 267 hämtar från titelmatch i herrarnas bantamvikt. Det är ryssen Petr Yan som tar sig an amerikanen Cory Sandhagen i en duell mellan två uthålliga strikers i absoluta världsklass. 

Yan vs Sandhagen – en riktig ”strikers deluxe”

Petr Yan vs Cory Sandhagen UFC stats

Petr Yan

Yan blev av med sitt bälte i våras genom diskvalifikation i en titelkamp som han var på väg att vinna. Suget efter att ta återerövra bältet måste minst  sagt vara stort för ryssen.

Sett till Yans främsta styrkor så är det hans striking som vi ska fokusera på. Han är en fighter som gärna vill kontrollera de centrala delarna av oktogonen. Därifrån sätter ryssen press på sina motståndare med diverse kombinationer av slag. Yan har en tendens av att börja i en långsammare takt men trappar upp allt eftersom matchen fortlöper. Detta kan han göra tack vare sin grymma uthållighet som tillåter honom trumma på och mata slag i 5 ronder om så behövs. Någon ynka svaghet han visat upp på fötterna är försvar mot fighters som rör sig mycket sidledes eller använder sig av sparkar. Yan han har heller inte många avslut via ”one-punch-KO” utan kan avsluta sina motståndare efter ackumulering av slag – eller via domslut.

Kollar vi på hans brottning och grappling så är det något Yan använt sig av främst defensivt. Detta då han har ett fantastiskt förvar mot nedtagningar (hela 90%) och därför sällan blir nedtagen. Även de fåtal gånger ryssen blivit nedtagen har han väldigt explosivt och snabbt tagit sig upp på fötter igen.

Cory Sandhagen

Sandhagen har vunnit 7 av sina 9 matcher i UFC och hoppar nu in i karriärens viktigaste – duellen om bältet.

Det absolut strakaste vapnet Sandhagen har i denna drabbning är hans explosiva och okonventionella färdigheter stående. Han är ingen notorisk avslutare men aktiviteten och volymen på fötterna brukar resultera i massa pluspoäng hos domarna. Det utmärkande är också han fina sparkar och raka slag – från både southpaw och ortodox ställning. Sandhagen har dock en tendens att bli träffad lite för enkelt periodvis men har en haka som tål det.

En akilleshäl som Sandhagen har haft under sin karriär har varit den defensiva brottningen. Han har blivit nertagen i princip varenda match om motståndaren väl försökt sig på det. Väl nere på kanvasen så har Sandhagens defensiva grappling dock varit desto bättre – förutom i matchen mot Sterling.

Slutsats & spel

Vi kan utgå ifrån att majoriteten av duellerna kommer att utspela sig på fötterna där vi har en jämn affär att se fram emot. Sandhagen är en få motståndare i viktklassen som kan matcha Yan på fötterna i 25 minuter utan att orken tryter. Om det är någon som har en fördel så är det ändå Yan som har sin brottning som ett extra vapen.

Trots vinster via avslut här och var så har vi här två väldigt svåravslutade herrar som har grym vilja och uthållighet. Kan lätt se ett utdraget 25-miuters krig utspelas där små detaljer kan avgöra.

Spelet blir därför att matchen går tiden ut till oddset 1.83 – hos Unibet. 

Matchen går tiden ut - 1.83
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS