UFC 267 – speltips: Jan Blachowicz avslutar Glover Teixeira

Speltips: Jan Blachowicz vs. Glover Teixeira

  • Spelstopp: 2021-10-30 21:00
  • Odds Spelat: 2021-10-29
  • Match: Jan Blachowicz vs. Glover Teixeira
  • Spel: Jan Blachowicz via avslut
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
1.91

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2021-10-30 1:30

UFC 267 närmar sig med stormsteg. I huvudmatchen ställs Jan Blachowicz mot Glover Teixeira och nedan kan läsaren ta del av ett speltips inför matchen.

Jan Blachowicz avslutar Glover Teixeira

Om någon hade sagt till mig för några år sedan, att 2021 kommer en titelmatch mellan Blachowicz och Teixeira vara en av årets mest intressanta UFC-fighter på förhand, då hade jag hade svårt att köpa den förutsägelsen. Nu är vi dock här.

Både Blachowicz och Teixeira kommer kliva in i buren med fem raka vinster i ryggen. Den förstnämnda har en fördel när det kommer till striking, medan Teixeira har divisionens bästa grappling. Blachowicz har dock svart bälte i BJJ och Teixeira är duktig på striking, med flera stående avslut i UFC.

Drabbningen kommer – som bekant – påbörjas i en stående position. Jag misstänker att Teixeira kommer vara så illa tvungen att öppna upp med strking, för att ens ta sig nära en grappling-session med polacken. Blachowicz har go möjlighet att pricka Teixeira på vägen in och här finns det chans att brasilianaren fastnar i striking-utbyte och tröttar ut sig själv. Blachowicz har bra försvar mot nedtagningar och det finns ingen garanti för att Teixeira kommer dominera matchen, om den väl skulle ta sig till marken. Jag ser framför mig att Blachowicz kommer avsluta matchen tidigt i den första ronden, alternativt i mästerskapsronderna, när Teixeira har tröttat ut sig och Blachowicz inte längre behöver oroa sig för nedtagningar.

En annan viktig faktor man bör ha i åtanke är att brasilianaren nyligen fyllde 42 år, vilket är en anmärkningsvärd hög ålder att gå titelmatch i divisionen för lätt tungvikt. Teixeira har visserligen sett bra ut i 40-årsåldern men när det kommer till att fightas över 40-strecket har vi tidigare sett att bara ett par månader kan göra stor skillnad.  Att den 38-åriga Blachowicz helt plötsligt är den märkbart yngre fightern kan spela stor roll för matchens resultat.

Tre viktiga faktorer inför helgens match

  • Blachowicz kan hitta avslutet tidigt
  • Blachowicz nedtagningsförsvar
  • Teixeira fyllde nyligen 42 år

Slutsats

Jan Blachowicz vinner via avslut – 1.91 gånger insatsen tillbaka. 

Jan Blachowicz via avslut - 1.91
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS