UFC 268: Justin Gaethje vs Michael Chandler

Speltips: Justin Gaethje vs Michael Chandler

  • Spelstopp: 2021-11-07 03:00
  • Odds Spelat: 2021-11-05
  • Match: Justin Gaethje vs Michael Chandler
  • Spel: Justin Gaethje vinner på avslut
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.95

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-11-05 12:55

Ännu en match av hög profil står i fokus när det är dags för veckans andra spelanalys. Det är sannerligen en toppmatch vi bjuds mellan jänkarna Justin Gaethje och Michael Chandler i UFC:s lättvikt. 

Gaethje vs Chandler – en ny titelchans kan stå på spel!

Justin Gaethje vs Michael Chandler UFC 268 stats

Justin Gaethje

Gaethje har inte gått en match sedan förlusten mot Khabib då bältet stod på spel. Vi kommer med all sannolikhet se honom motiverad och hungrig då en ny titelchans inte är för långt bort.

Ett par färdigheter utmärker Gaethjes farliga offensiv stående. Det är hans bensparkar, aktiviteten och fina kombinationer med nävarna. När vi pratar om nävar så är det hans krokar på nära håll som är speciellt farliga. Vi kan heller inte bortse hans haka av stål och förmåga att konstant sätta press på motståndarna.

Kollar vi Gaethjes brottning märker vi att han inte är den som gärna använder sig av offensiv brottning i en MMA-match. Defensivt har han varit väldigt bra på att mota nertagningsförsök i all sina matcher förutom mot Khabib.

Michael Chandler

Chandler befinner sig i en liknande sits som sin motståndare då han kommer från en förlust som kom i en match om bältet. Med snart fyllda 36 år kan det vara lite av nu eller aldrig för honom.

Precis som sin Gaethje är Chandler en skicklig offensiv striker med väldigt bra explosivitet. Hans krokar och högran kan ställa till det för de flesta i en oktogon. Problemet för Chandler brukar uppstå när väl han börjar kombinera slag – då hans defensiv har en tendens till att droppa och han blir mer mottaglig för kontringar. En annan faktor i denna drabbning kan vara att Chandler i flera av sina tidigare matcher visat dåligt försvar mot bensparkar.

Chandlers är en före detta ”All-American” College-brottare som gärna tar ner sin motståndare om läget presenterar sig. Om det är någon som ska initiera offensiv brottning i denna drabbning så är det nog han men jag är inte så övertygar att han därefter kommer kunna hålla kvar Gaethje på kanvasen så lätt.

Slutsats & spel

På grund av faktorer så som bensparkar, bättre uthållighet samt högre grad av volym och press ser jag Gaethje vinna duellerna rätt komfortabelt. Lägger på detta till att jag inte ser Chandler vinna minuter varken stående eller på kanvasen. Hans chans till vinst kommer vara att försöka få till ett avslut vilket i sin tur kommer göra Chandler sårbar för motattacker. Det mer troliga scenariot är att vi under perioden av hans offensiva kaos istället får se ett avslut från Gaethje. Oddset för detta är relativt generöst.

Spelar därför att Gaethje vinner på avslut till fina 1.95 – hos Betsson.

Justin Gaethje vinner på avslut - 1.95
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS