UFC 268: Kamaru Usman vs. Colby Covington blir en favorit i repris

Speltips: Kamaru Usman vs. Colby Covington

  • Spelstopp: 2021-11-07 04:30
  • Odds Spelat: 2021-11-03
  • Match: Kamaru Usman vs. Colby Covington
  • Spel: Kamaru Usman via avslut
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
2.30

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2021-11-04 10:55

UFC levererar den andra stor-galan inom loppet av två veckor. UFC 268 äger rum på Madison Square Guarden och i huvudmatchen väntar en titelmatch i welterviktsdivisionen.

Kamaru Usman är en av sportens främsta

Den regerande mästaren Kamaru Usman ställs mot topputmanaren Colby Covington för en andra gång.

Att göra en breakdown inför ett returmöte är alltid en tacksam uppgift. Särskilt om match nummer ett gick in i drabbningens femte rond, vilket är fallet med den ovannämnda drabbningen. Det finns mycket information att utgå ifrån och vi behöver inte spekulera i samma utsträckning som vanligtvis.

Deras första drabbning ägde rum i december, 2019. Många förutsåg ett grappling-match inför deras första fight, men drabbningen utspelade sig till stor del i stående position. Matchen var tidvis jämn, men Usman hade ett övertag då. Mästaren hade en fördel både gällande volym och kraft, när det kom till strikng. Usman träffade med 175 signifikanta slag och träffade med 48% av sina slag. Covingtons motsvarande siffror löd 143 signifikanta träffar med 36% kontakt. Usman fick dessutom in två knockdowns i samband med matchen. Sedan dess har Usman förbättrat sin striking ytterligare och vunnit sina två senaste matcher via slag. Covington har endast gått en match sedan fighten mot Usman och amerikanen ställdes då mot Tyron Woodley, som befann sig ljusår ifrån sin prime.

Undertecknad misstänker att de båda kombattanterna respekterar varandras brottning för mycket för att ta fighten till kanvasen och att vi därför kommer få se ännu en striking-match.

Usman var den bättre fightern då och har blivit ännu bättre sedan dess. Covington har inte varit tillräckligt aktiv och har inte ställts mot samma nivå av motstånd som Usman har. Undertecknad ser ännu ett avslut signerat Usman framför sig.

Slutsats

Kamaru Usman besegrar Colby Covington via avslut

Kamaru Usman via avslut - 2.30
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS