UFC 274 – speltips: Rose Namajunas kommer få revansch

Speltips: Rose Namajunas vs. Carla Esparza

  • Spelstopp: 2022-05-08 03:00
  • Odds Spelat: 2022-05-05
  • Match: Rose Namajunas vs. Carla Esparza
  • Spel: Rose Namajunas via avslut
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.85

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-05-06 12:08

En fullspäckad MMA-helg är snart här och huvudattraktionen för många är säkerligen UFC 274. I den delade huvudmatch väntar en titelmatch i den kvinnliga stråviktsdivisionen.

Rose Namajunas är nivåer över Carla Esparza

Deras första möte utgjorde finalen av den tjugonde säsongen av The Ultimate Fighter. Drabbningen ägde rum 2014 Namajunas var ung både sett till ålder och i sin karriär som proffsfighter. ”Thug Rose” hade gått sin första match mindre ä två år tidigare och var knappast redo för en titelmatch i UFC. Esparza var fem år äldre och hade tio matcher under bältet. Amerikanskan förlorade sitt nyvunna bälte i matchen därpå, då hon ställdes mot Joanna Jędrzejczyk. Därefter väntade några år av blandade resultat, men till helgen kommer Esparza kliva in i buren med fem raka vinster i ryggen. I samband med tre av dessa drabbningar har dock en av poängdomarna sett ett annat resultat i matchen. Namajunas har gåt 9-2 sedan deras första möte. Den ena matchen slutade via delat domslut och i den andra blev ”Thug Rose” avslutad via en slam.

Förväntad matchbild och speltips

Namajunas är den mer kompletta MMA-fightern och har haft en sällan skådad utvecklingskurva i organisationen. Under Trevor Wittmans ledning har hon tränat sig till att bli en både teknisk och kraftfull striker. Hon använder båda slag och sparkar som hon träffar med både högt och lågt.

Esparza har sin styrka i sin brottning och går gärna för nedtagningen när hon hamnar i en pressad situation. Vid dessa tillfällen är hon beredd att ta ett par slag på vägen in, vilket inte funkar på Namajunas. Jag misstänker att Esparza inte kommer få in en enda nedtagning. Även om hon skulle göra det så ser jag Namajunas som den bättre fightern även på kanvasen. Hon kan hota med submissions från både bottenposition och topposition. Dessutom ser jag henne som tillräckligt teknisk och stark för att ställa sig upp om hon så önskar.

Över fem ronder ser jag Namajunas hitta avslutet i en stående position. Antingen via slagvolym eller en hög spark mot Esparzas huvud. Esparzas enda väg till seger är många lyckade nedtagningar och att hålla fast sin motståndare på kanvasen. Det ser jag som högst otroligt.

Slutsats

Rose Namajunas vinner via avslut – 2.85 gånger insatsen tillbaka.

Rose Namajunas via avslut - 2.85
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS