UFC 274 – speltips: Oliveira har fler verktyg än Gaethje

Speltips: Charles Oliveira vs. Justin Gaethje

  • Spelstopp: 2022-05-08 04:00
  • Odds Spelat: 2022-05-04
  • Match: Charles Oliveira vs. Justin Gaethje
  • Spel: Charles Oliveira vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.57

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-05-05 11:29

Till helgen väntar UFC 274 och i huvudmatchen står organisationens lättviktsbälte på spel. Bälteshavaren Charles Oliveira ställs mot Justin Gaethje.

Charles Oliveira är den mer kompletta MMA-fightern

Ett riktigt tungt möte väntar i UFCs lättviktsdivision. Oliveira har kammat hem tio raka vinster i organisationen och sett till dessa matcher var det endast Tony Ferguson som lyckades ta drabbningen till ett domslut. Oliveiras två senaste fighter har gått för lättviktsbältet.

Den tidigare WSOF-mästaren Gaethje utmanar om bältet i samband med UFC 247. Amerikanen kommer senast från en vinst över. Dessförinnan utmanade han den dåvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och blev då avslutad via submission i matchens andra rond.

Förväntad matchbild

Oliveira är utan tvekan den mer kompletta MMA-fightern. Mästaren är teknisk, kreativ och kraftfull när det kommer till stående striking. Brasilianaren blandar upp slag slag med sparkar, knän och armbågar.

Gaethje har en bakgrund inom brottning men inom MMA-sporten har han framförallt gjort sig känd som en kraftfull striker som är bra på att ta stryk. Han har inte lika bred striking som sin motståndare, utan använder sig framförallt av boxning och bensparkar.

Gaethje är marginellt mer kraftfull än Oliveira, men båda fighters har potential att knocka den andra om rätt tillfälle erbjuds. I en ren strikingmatch ser jag helgens drabbning som coin flip. Nu ska herrarna dock tävla inom MMA.

Undertecknad misstänker att drabbningen kommer utspela sig i stående position under majoriteten av matchens gång. Brasilianaren kommer sätta tempot i matchen och vara initiativtagaren i slagväxlingarna. Mycket på grund av att Gaethje kommer vilja undvika nedtagningar. Om amerikanen ska undvika att bli nedtagen kommer han inte kunna gå in med lika mycket kraft och lika vårdslöst som han gjorde tidigare i sin karriär.

Om Gaethje blir nedtagen måste han ta sig upp snabbt igen. Oliveira är för kreativ på kanvasen och brasilianaren kan hitta submissions från både topposition och bottenposition. Över fem ronder misstänker jag dock att vi kommer få se sekvenser på kanvasen och där väntar troligtvis ett liknande öde för Gaethje som i amerikanens senaste titelmatch.

Jag ser inte många vägar till seger för Gaethje. Möjligtvis via knockout i ett tidigt skede. Där hittar vi dock inget spelvärde.

Slutsats

Idag har vi hittat en spelvärd förhandsfavorit. Oliveira vinner matchen – 1.57 gånger insatsen tillbaka.

Charles Oliveira vinner - 1.57
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS