UFC 275 – speltips: Glover Teixeira försvarar sitt bälte mot Jiri Prochazka

Speltips: Glover Teixeira vs. Jiri Prochazka

  • Spelstopp: 2022-06-12 03:30
  • Odds Spelat: 2022-06-08
  • Match: Glover Teixeira vs. Jiri Prochazka
  • Spel: Glover Teixeira vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.65

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-06-09 8:04

I samband med helgens UFC 275 kommer en titelmatch i lätt tungvikt äga rum. Den regerande mästaren Glover Teixeira tar sig an utmanaren Jiri Prochazka.

Glover Teixeira avslutar stjärnskottet Jiri Prochazka

Teixeira kommer kliva in i buren med sex raka vinster i ryggen. Fem av dessa vinster kom via avslut och brasilianaren kommer senast från en titelmatch mot den dåvarande mästaren Jan Błachowicz. Teixeira tog hem segern via en rear-naked choke i matchens andra rond. 42-åringen står med ett totalt matchfacit som lyder 33-7-0.

Prochazka genomförde din UFC-debut 2020 och har tagit hem två vinster och avslut i organisationen. Dessförinnan tillhörde 29-åringen RIZIN FF och körde då i regel över sin motståndare med hjälp av stående striking. Däribland Sveriges Karl Albrektsson. Tjecken har gått många matcher i sin karriär och står med ett totalt matchfacit som lyder 28-3-1.

Förväntad matchbild

Det ser ut som att Prochazka kommer kliva in i buren som relativt stor favorit, vilket ärligt talat inte känns särskilt respektfullt mot den regerande bälteshållaren. Prochazka har imponerat i sina första UFC-matcher, men han har som tidigare nämnts bara hunnit med två drabbningar inom världens största organisation. Att köra över sina motståndare i mindre organisationer och utmana om UFC-bältet är inte samma sak.

Prochazka har möjligtvis en fördel när det kommer till stående striking. Tjecken är riktigt bra på att pressa framåt och han har både volym och kraft till sin fördel. Han kliver dock in oförsiktigt och har blivit avslutad via slag vid ett tillfälle i sin karriär. Teixeira använder sig av grundläggande boxning inne i buren och hans teknik matchar inte särskilt bra mot Teixeiras press.

Undertecknad misstänker dock att vi inte kommer få ta del av särskilt mycket stående striking i samband med helgens huvudmatch. Teixeira har vassa nedtagningar och ännu vassare BJJ på kanvasen. Prochazka har inget vidare försvar mot nedtagningar och Teixeiras double leg kommer skapa problem för den yngre utmanaren. Prochazka har inte mött någon av brasilianarens kaliber på backen och undertecknad misstänker att Teixeira kommer sätta sin tredje raka submission via rear-naked choke.

Slutsats

Glover Teixeira besegrar Jiri Prochazka – 2.65 gånger insatsen tillbaka. 

Glover Teixeira vinner - 2.65
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS