UFC 277 – speltips: Hur slutar Julianna Pena vs. Amanda Nunes 2?

Speltips: Julianna Pena vs. Amanda Nunes

  • Spelstopp: 2022-07-31 02:00
  • Odds Spelat: 2022-07-28
  • Match: Julianna Pena vs. Amanda Nunes
  • Spel: Julianna Pena vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
3.25

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-07-29 9:03

Till helgen väntar nästa numrerade UFC-gala. Kortet toppas av returmatchen mellan Julianna Pena och Amnda Nunes. Ta del av speltips i artikeln nedan.

Julianna Pena allt för stor underdog

Nunes klev in som en allt för stor favorit inför den första matchen mot Pena. Personligen gick jag för rondspelet här på MMA Betz och lyckades gå plus på den ovannämnda drabbningen.

Som alltid är det väldigt tacksamt att skriva matchanalys inför en returmatch. Att en mästare kliver in som underdog mot utmanaren efter en klar vinst hör inte till vanligheten. Undertecknad misstänker att oddsmakarna har gjort ett misstag här.

Om Nunes hade förlorat matchen på grund av någon bisarr skada eller otillåten teknik hade mina tankegångar varit annorlunda. Nu förlorade hon för att hon var den sämre fightern för kvällen.

Nunes har uppnått en GOAT-status i mångas ögon. En benämning som jag personligen inte håller med om. Brasilianskan har en otrolig fördel gentemot hennes motståndare och det är att hon är stark samt kraftfull. Hon kan utöva press på sina motståndare – både stående och när det kommer till grappling – fram till dess att motståndarna inte orkar svara längre. Till hennes försvar har hon varit så pass bra att hon egentligen inte har haft något behov av att utveckla teknik och fighting-IQ. Exempelvis anser jag att alla som befinner sig inom topp fem på stråviktsrankingen är flera nivåer över Nunes när det kommer till teknik och generell nivå som fighters.

Problemet för Nunes när hon ställdes mot Pena var att den sistnämnda är en dåligt matchning för den tidigare dubbelmästarinnan. Pena har en bra haka och försöker alltid svara även om hon är pressad. Den sistnämnda har dessutom markant bättre kondition än Nunes.

Undertecknad ser en liknande matchbild som i den första fighten framför mig. Nunes kommer troligtvis gå segrande ur den första ronden. Därefter kommer Pena ta över fighten mer och mer. Bantamviktsmästarinnan kan hitta avslutet eller ta hem segern via domslut.

Jag ser den kommande drabbningen som en pick-em match där både utövarna har en likvärdig chans att ta hem segern. 3.25 gånger pengarna tillbaka är på tok för mycket.

Slutsats

Julianna Pena vinner matchen – 3.25 gånger insatsen tillbaka.

Julianna Pena vinner 3.25
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS