UFC 278 – speltips: Kamaru Usman vs. Leon Edwards går inte tiden ut

Speltips: Kamaru Usman vs. Leon Edwards

  • Spelstopp: 2022-08-21 04:00
  • Odds Spelat:
  • Match: Kamaru Usman vs. Leon Edwards
  • Spel: Under 4.5 ronder
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
2.35

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-08-18 8:44

Till helgen väntar en spännande titelmatch i UFCs welterviktsdivision. Den dominanta mästaren Kamaru Usman ställs mot engelsmannen Leon Edwards.

Kamaru Usman är rättfärdig storfavorit inför fighten

I samband med UFC 278 kommer Usman återvända till buren för första gången sedan november, 2021. Då ställdes bälteshållaren mot Colby Covington för en andra gång. Usman tog hem segern via domslut, men fick in två knockdowns under fightens gång. Vinsten var Usmans sjätte raka titelförsvar i organisationen. Mästaren har hittat avslutet vid tre av dessa tillfällen.

Utmanaren kliver in i buren med med en imponerande vinstsvit. Edwards har tagit hem nio raka vinster sedan sin senaste förlust. Den förlusten kom 2015 och det var just Usman som stod för motståndet. Den sistnämnda tog hem segern via enhälligt domslut. Edwards är en domslutsfighter men har hittat avslutet tre gånger i UFC.

Förväntad matchbild

Edwards inledde utövarnas första möte starkt. Engelsmannen tog hem den första ronden på samtliga poängdomares kort. Edwards snabbhet och tekniska striking var för svår att rå på när när båda utövarna var pigga och fräscha. Det är där som Edwards har sin styrka och jag kan tänka mig att vi kommer få se ett liknande utfall i samband med helgens första rond. Därefter misstänker jag att Usman kommer ta över mer och mer.

Usman slår hårdare och kommer inte sluta kliva framåt. Edwars har ett bra försvar mot nedtagningar. Engelsmannen har dock inte ställts mot brottare av Usmans kvalitéer. Edwards behöver därför oroa sig för både Usmans striking och brottning under hela matchens gång. Usman har större erfarenhet av fem ronders matcher och håller sig piggare och mer aktiv över 25 minuter än sin motståndare.

Så, hur kommer fighten sluta? Usman är och bör vara storfavorit. Ett rakt vinnarspel ger 1.25 gånger insatsen tillbaka vilket är för lågt för att spelet ska kännas lockande. Rondspelet är däremot intressant. Usman kan absolut hitta avslutet i matchens senare ronder och över 2.00 gånger pengarna känns som ett lockande spel.

Slutsats

Kamaru Usman vs. Leon Edwards – under 4.5 ronder till 2.35 gånger insatsen tillbaka.

Under 4.5 ronder - 2.35
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS