UFC 278: Luke Rockhold får det för tufft mot Paulo Costa

Speltips: Luke Rockhold vs. Paulo Costa

  • Spelstopp: 2022-08-21 01:00
  • Odds Spelat: 2022-08-16
  • Match: Luke Rockhold vs. Paulo Costa
  • Spel: Paulo Costa vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.30

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-08-17 10:49

Till helgen stundar UFC 278 och på galans huvudkort kommer den tidigare mellanviktsmästaren Luke Rockhold ställas mot Paulo Costa.

Luke Rockhold är en skugga av sitt forna jag

Under 2014 till 2015 hade Rockhold en imponerande vinstsvit med fem raka segrar. Sviten kulminerade en en titelmatch mot Chris Weidman som gav Rockhold UFCs mellanviktsbälte. Sedan dess har amerikanen haft det tufft.  Han förlorade sitt bälte till Michael Bisping och därefter har Rockhold vunnit en fight och förlorat två. Samtliga av dessa tre förluster har Rockhold förlorat via slag.

Costa kommer också från en tuff period men brasilianaren har ställts mot tuffare motstånd än den ovannämnda Rockhold. Först förlorade Costa mot Israel Adesanya via avslut och därefter föll han på poäng mot Marvin Vettori. Innan dess hade Costa 13 raka vinster med tolv avslut.

Förväntad matchbild

Vanligtvis siktar jag på högre odds, men i det här fallet har jag svårt att se hur Rockhold skulle ta hem segern i den här fighten.

Costa är yngre, större och starkare än Rockhold.  Självförtroende bör vara bättre och brasilianaren är fortsatt hungrig på att få ett bälte fastspänt kring sin midja.

Costa tycker om att kliva framåt och trivs om han inte behöver oroa sig över clinch och brottning. Rockhold är inte stark nog för att kontrollera Costa och undertecknad sen en stående match framför mig. Rockhold har inte tillräckligt mycket kraft i sina nävar för att avsluta Costa. Den sistnämnda har elva avslut via slag i matchens första eller andra rond. Fighters med bättre haka än Rockhold har fallit till kanvasen av Costas slag. Även om Rockhold – mot förmodan – skulle hålla sig stående lär Costa plocka tillräckligt med poäng för att ta hem segern via domslut.

William Hill erbjuder inte spel på avslut ännu, men om sajten erbjuder 2.00 gånger insatsen på Paulo via avslut kan det möjligtvis vara ett fint spel.

Slutsats

Paulo Costa vinner matchen 1.30 gånger insatsen tillbaka.

Paulo Costa vinner vinner
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS