UFC 280 – speltips: Petr Yan avslutar Sean O’Malley

Speltips: Petr Yan vs. Sean O'Malley

  • Spelstopp: 2022-10-22 17:00
  • Odds Spelat: 2022-10-20
  • Match: Petr Yan vs. Sean O'Malley
  • Spel: Petr Yan via avslut
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
3.35

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-10-21 8:37

UFC 280 närmar sig med stormsteg och på huvudkortet ställs den tidigare bantamviktmästaren Petr Yan mot Sean O’Malley.

Petr Yan är nivåer över Sean O’Malley

UFC försöker pusha O’Malley. Amerikanen är elfterankad i divisionen för bantamvikt och den tidigare mästaren Yan befinner sig på en förstaplats.

O’Malley är snabb, teknisk och okonventionell i sin striking. Amerikanen har dock endast ställts mot en fighter av toppkvalité och då blev O’Malley avslutad av Marlon Moreno via slag i matchens andra rond. Yan däremot har ställts mot några av sportens hårdaste och har plockat hem vinster mot namn som José Aldo och Cory Sandhagen. Erfarenhetsmässigt går det inte att jämföra. Yan har gått fyra titelmatcher i organisationen och O’Malley har ännu inte gått en huvudmatch.

O’Malley har en fördel när det kommer till längd- och räckvidd. Amerikanen behöver hålla distansen och pricka från ett bekvämt motstånd. O’Malley har dock haft det tufft mot kraftmaskiner och kan lätt hamna ur balansen när en motståndare exempelvis greppar tag om hans ben. O’Malley kan undvika nedtagningar av långa fighters på samma nivå. Undertecknad misstänker att det kommer se annorlunda ut under helgens match. Yan kommer kunna genomföra nedtagningar eller svepa O’Malley till kanvasen. Från topposition kommer Yan kunna avfyra ground and pound och O’Malley har inget bra försvar från rygg. Den enda han behärskar någorlunda är att ta sig upp till stående position, men det kommer inte fungera på en tidigare bälteshållare i form av Yan.

Slutsats

Petr Yan vinner via avslut – 3.35 gånger insatsen tillbaka.

Petr Yan via avslut - 3.35
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS