UFC 281 – speltips: Sitt ner i båten – Israel Adesanya behåller bältet

Speltips: Israel Adesanya vs. Alex Pereira

  • Spelstopp: 2022-11-13 03:00
  • Odds Spelat: 2022-11-10
  • Match: Israel Adesanya vs. Alex Pereira
  • Spel: Israel Adesanya vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.47

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-11-11 10:15

UFCs mellanviktsbälte står på spel när den regerande mästaren Israel Adesanya ställs mot Alex Pereira.

Israel Adesanya är den bättre MMA-fightern

Många har målat upp helgens drabbning mellan Adesanya och Pereira som ett trilogimöte. I undertecknads ögon är det en väldigt underlig utgångspunkt, eftersom utövarna aldrig har mötts inom MMA tidigare.

Pereira har två vinster över Adesanya inom kickboxning. En seger kom via domslut och i returmatchen avslutades Adesanya via knockout. Den sistnämnda har inte blivit avslutad sedan dess. Pereira har endast gått sju matcher inom MMA och har redan lyckats ta sig till en titelmatch i UFC. En imponerande bedrift minst sagt, men vägen dit har inte varit särskild tuff. 35-åringen har gått tre matcher i UFC och han har bara mött en toppfighter. Pereira ställdes mot Sean Strickland i sin senaste match och Pereira tog hem matchen via slag i den första ronden. Stricklands gameplan var dock katastrofal och amerikanen valde att stå rakt framför Pereira och utmana den tidigare kickboxaren i en kickboxningsmatch. Resultatet av en sådan matchbild förvånade knappast någon.

Adesanya har 24 MMA-matcher under bältet. Nigerianen har gått segrande ur sex titelmatcher i UFC och karriärens – hittills – enda förlust kom mot Jan Błachowicz i lätt tungvikt. Storleksskillnaden var markant i den matchen.

Vem som har mest erfarenhet av MMA råder det inga tvivel om. Hur mycket kommer erfarenheten spela roll? Adesanya har gått flera femrondersmatcher där grappling varit en faktor. Det ska inte underskattas. Adesanya använder sig sällan av offensiv brottning, men mästaren behärskar disciplinen. Adesanya är mer av en MMA-fighter än helgens motståndare, som förlitar sig helt på sin kickboxning. Om Adesanya kan stå över sitt ego och brottas mot Pereira har han troligtvis vinsten.

Vem kommer ha fördelen när det kommer till stående striking? Undertecknad håller Adesanya som den bättre kickboxaren. Den två år äldre Pereira var mer i sin prime när utövarnas möttes i ringen och den sistnämnda har åkt på mer förluster mot sämre motstånd än Adesanya. Den sistnämna är mer kreativ i sin striking och den är anpassad bättre för MMA, där grappling är en faktor. Adesanya är mer av en volymfighter och har varit duktig på att undvika slag under sin UFC-karriär. Pereira är en powepuncher och är farligast inledningsvis. Pereira gick till domslut mot Bruno Silva och såg sliten ut i slutet av den tredje ronden. Helgens match är över fem ronder.

Om Adesanya hade ställts mot Pereira i en kickboxningsmatch hade undertecknad hållit Adesanya som favorit till att ta hem segern. Inom MMA bör den regerande UFC-mästaren vara storfavorit.

Slutsats

Israel Adesanya vinner matchen – 1.47 gånger insatsen tillbaka.

Israel Adesanya vinner - 1.45
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS