UFC 281 – speltips: Weili Zhang återtar stråviktsbältet

Speltips: Carla Esparza vs. Weili Zhang

  • Spelstopp: 2022-11-13 02:55
  • Odds Spelat: 2022-11-11
  • Match: Carla Esparza vs. Weili Zhang
  • Spel: Weili Zhang via avslut
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.97

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-11-12 10:59

I samband med nattens UFC 281 kommer den regerande mästarinnan Carla Esparza ta sig ann den tidigare bälteshållaren Weili Zhang.

Carla Esparza är en bra matchning för Weili Zhang

Den ständigt underskattade Esparza var UFCs första stråviktsmästarinna och amerikanskan återvann nyligen sitt stråviktsbälte genom att besegra den dåvarande mästarinnan Rose Namajunas via delat domslut. Esparza har åtta raka vinster i organisationen och har tagit hem vinster mot toppnamn som Alexa Grasso och Xiaonan Yan. Natten till söndag ställs hon mot Zhang. Den tidigare bälteshållaren från Kina. Zhang har två förluster mot den ovannämnda Namajunas. Utöver dessa står hon obesegrad i UFC och har plockat hem dubbla vinster mot Joanna Jędrzejczyk samt en övertygande vinst mot den tidigare mästarinnan Jéssica Andrade. Totalt sett har hon sex vinster i organisationen

Esparza är en brottare som under årens gång förbättrat sig i de stående disciplinerna. Då bör det tilläggas att hennes striking var i stort sett obefintlig under inledningen av hennes UFC-karriär.  Stående har hon dock ingenting att hämta mot Zhang, som är duktig tekniskt för divisionen. Framförallt har hon kraft och använder sig av okonventionella snurrtekniker som sätter motståndarnas gameplan ur spel. I en ren kickboxningsmatch tar Zhang hem segern enkelt.

På vilket vis kommer grappling spela in på matchbilden? Esparza är liten och måste förlita sig på teknik för att genomföra nedtagningar. Hon använder sig av trips och höftkast för att ta ner sina motståndare till kanvasen och därifrån intar hon topposition. På den senaste tiden har hon även börjat avfyra ground and pound från positionen. Zhang har arbetat aktivt på sin brottning, bland annat tillsammans med den tidigare dubbelmästaren Henry Cejudo. Hon förlitar sig dock fortfarande på sin styrka för att ta sig upp och hålla sig kvar i stående positioner.

Styrka är en avgörande faktor för den här matchen och styrkan talar för Zhang. Om hon lyckas åstadkomma skada tidigt via strking kan matchen få ett slut redan då. Om inte ett slut kan skadan sätta Esparzas offensiv ur spel. Över fem ronder har undertecknad svårt att se hur amerikanskan ska hålla sig kvar i matchen och avslutet känns nära till hands.

Slutsats

Weili Zhang avslutar Carla Esparza – 1.97 gånger insatsen tillbaka. 

Weili Zhang via avslut - 1.97
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS