UFC 283 – speltips: Hemmaplan för Deiveson Figueiredo blir avgörande

Speltips: Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno.

  • Spelstopp: 2023-01-22 04:00
  • Odds Spelat: 2023-01-20
  • Match: Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno.
  • Spel: Deiveson Figueiredo vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
2.00

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2023-01-21 11:21

Under natten till söndag smäller det i Rio De Janeiro och det är fjärde gången gillt för Deiveson Figueiredo och Brandon Moreno.

Deiveson Figueiredo har hemmaplan för första gången

Figueiredo och Moreno har ställt mot varandra tre gånger tidigare. Det ståt 1-1-1 i matcher och deras senaste möte ägde rum i januari, förra året. Då tog Figueiredo hem segern via enhälligt domslut.

Att vi kommer få bevittna två herrar som ligger på en liknande nivå när det kommer till MMA är solklar. Undertecknad har dock hittat två faktorer som talar för Figueiredo i samband med söndagsmorgonens match.

Figueiredo har hemmaplan för första gången. Brasilianaren har aldrig tidigare gått en titelmatch i landet som han representerar. Den brasilianska publiken är kända för att stödja deras fighter och häckla motståndaren. Att ha publiken i ryggen kommer spela stor roll. Dessutom kan både matchdomare och poängdomare påverkas av stödet. Medvetet eller omedvetet från domarnas sida har brasilianaren det generellt lättare att vinna på hemmaplan.

Hemmastödet och Figueiredo explosivitet kommer vara matchavgörande. Figueiredo är snabbare i starten än sin motståndare och kan hitta ett tidigt avslut eller sätta agendan för den resterande delen av matchen.  Brasilianaren kan skaka sin motståndare i första ronden, eller sparka sönder Morenos ben. Dessutom kommer Figueiredo kliva in i matchen med gott självförtroende, eftersom han vann deras senaste möte.

Slutsats

Deiveson Figueredo vinner – 2.00 gånger insatsen tillbaka.

Deiveson Figueiredo vinner - 2.00
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS