UFC 285 – speltips: Ciryl Gane välkomnar Jon Jones till tungvikt

Speltips: Jon Jones vs. Ciryl Gane

  • Spelstopp: 2023-03-05 04:00
  • Odds Spelat: 2023-03-02
  • Match: Jon Jones vs. Ciryl Gane
  • Spel: Ciryl Gane vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.45

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2023-03-03 9:49

Till helgen återvänder den tidigare P4P ettan. Ta del av breakdown och tips i artikeln nedan.

Tungviktsklassen blir för tuff för Jon Jones

Natten till söndag återvänder Jon Jones till buren för första gången sedan februari, 2020. 35 åringen har lämnat divisionen för lätt tungvikt och kommer genomföra sin tungviktsdebut mot den tidigare titelutmanaren Ciryl Gane.

Jones har gått 13 lyckade titelmatcher under sin tid i UFC och har av många betraktats som sportens främsta utövare någonsin. Karriärens enda förlust kom via diskvalificering i en match som han var på väg att vinna. Hans totala matchfacit lyder 26-1-0 (1NC). Gane har gått nio matcher i UFC och den enda förlusten kom mot via domslut mot Francis Ngannou. Organisationens bälte stod på spel i samband med fighten. Fransmannen har aldrig blivit avslutad inne i buren. Gane står med ett totalt matchfacit som lyder 11-1-0.

Att Jones är den bättre fightern än Gane råder det inget tvivel om. Man bör dock ha ett par faktorer i åtanke inför helgens fight. Viktavståndet mellan lätt tungvikt och tungvikt är det största i UFC. Det är inte något kilo som Jones har fått lägga på sig, utan han har varit tvungen att bygga upp sina muskler ordentligt. Den tidigare mästaren inom lätt tungvikt ställs inför fler problem i och med den nya viktklassen. Tungviktare slår hårdare. Gane är bra på att sätta press och han har avslutat många av sina motståndare via slag. Det är en faktor som är svår att förberedda sig inför för Jones. Den nya viktklassen kan också påverka Jones återhämtningsförmåga inne i buren. Det tar längre tid att syresätta musklerna och Jones har aldrig fått prova på detta under press och med adrenalinpåslag.

Undertecknad misstänker att vi kommer få se en svag första rond av Jones. Han har varit borta från sporten under en lång tid, och ringrost är ett verkligt fenomen. Undertecknad misstänker också att amerikanen kommer tröttna ordentligt om fighten går in i mästerskapsronderna. Jones kommer få mycket svårt att avsluta Gane och ett domslut är därmed troligt.

Ciryl Gane vinner matchen – 2.45 gånger insatsen tillbaka. 

Ciryl Gane vinner - 2.45
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS