UFC 286 – speltips: Kamaru Usman återerövrar bältet

Speltips: Leon Edwards vs Kamaru Usman

  • Spelstopp: 2023-03-18 18:00
  • Odds Spelat: 2023-03-15
  • Match: Leon Edwards vs Kamaru Usman
  • Spel: Kamaru Usman vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
1.40

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2023-03-16 8:43

Det är dags för trilogimatchen mellan Leon Edwards och Kamaru Usman. Det är dock första gången som Usman tar sig över till Edwards hemmaplan i England.

Kamaru Usman var den bättre fightern i deras senaste match

Edwards och Usman ställdes mot varandra för första gången redan UFC on FOX 17, som gick av stapeln redan 2015. Usman tog hem segern via enhälligt domslut. Därefter tog Edwards hem nio raka vinster och Usman gick segrande ur ett dussintal raka matcher. Hälften av dessa fighter gick för organisationens bälte. I returmatchen, som ägde rum förra året, kontrollerade Usman större delen av fighten, även fast den första ronden var relativt jämn. I slutet av den femte ronden skickade Edwards dock iväg en bra tajmad huvud spark som sänkte Usman. Drabbningen var över.

Vad talar då för att Edwards får behålla sitt bälte i samband med lördagens mach? Edwards kliver möjligtvis in i buren med självförtroende och han har hemmaplansfördel. Det finns dock en hel del oros bekymmer som Edwards bör ta i beaktning. Han var faktiskt på god väg att förlora deras senaste match.

Som Usman själv nämnde i en intervju krävs det endast små justeringar från den tidigare mästarens sida inför helgens fight. Usman behöver använda sig mer av sin grappling och inte öppna upp lägen för Edwards höga sparkar. Edwards – i sin tur – har svårt att träna sig till en lösning på sina problem. Nämligen att han kommer ställas mot en starkare och mer komplett MMA-fightern. Edwards har okej försvar mot nedtagningar, men Usman är en grappler av klass. Både är tekniska strikers, men Edwards kan inte mäta sig med Usmans kraft.

Undertecknad misstänker att vi kommer få se ett domslut i samband med helgens gala och en liknande matchbild som senast. Därför håller jag Usman som vinnare med gott självförtroende.

Slutsats

Kamaru Usman vinner matchen – 1.40 gånger insatsen tillbaka. 

Kamaru Usman vinner
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS