TID KVAR:

Alistair Overeem vs. Walt Harris

UFC on ESPN+ 30

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

UFC Auckland: Paul Felder vs. Dan Hooker

Speltips: Paul Felder vs. Dan Hooker

 • Spelstopp: 2020-02-23 04:00
 • Odds Spelat: 2020-02-21
 • Match: Paul Felder vs. Dan Hooker
 • Spel: Paul Felder vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
2.26

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-02-21 8:51

Ännu en vecka, ännu en UFC-gala. Organisationen kommer arrangera en gala i auckland, Nya Zeeland och i huvudmatchen kommer hemmasonen Dan Hooker ta sig an amerikanen Paul Felder.

Paul Felder

Felder har varit professionell MMA-‘fighter’ sedan 2011 och fick som obesegrad utövare kontrakt med UFC, efter åtta raka segrar på den nationella scenen. Amerikanen har tillhört UFC sedan 2014 och har gått tretton matcher för organisationen. Drabbningarna har resulterat i nio vinster och fyra förluster för amerikanen. Två av förlusterna kom via delat domslut och en tredje förlust var resultatet av ett läkarstopp. En av dessa förluster kom dessutom i weltervikt. Med andra ord är Felder en svåravslutad ‘fighter’ som sällan, eller aldrig, låter sig domineras av sina motståndare. Amerikanen har fem avslut inne i oktogonen.

Felders grund är thaiboxning och amerikanen slänger gärna in ‘snurrtekniker’ i tid och otid. Traditionellt sett har Felder haft ett övertag i lägen där matchen hamnat i ‘thai-clinch’-positioner, där “The Irish Dragon” varit väldigt duktig. Han har bra armbågar, både på fötter och på marken. Mot ‘grapplers’ håller han sig gärna stående men har god förmåga att ta ner sina motståndare och utöva ‘ground and pound’ från topposition. Till helgen möter han en annan ‘striker’ och chansen är stor att vi får se försök till nedtagningar från Felders sida. Kanske i ett läge där matchen eller en rond är väldigt jämn, Amerikanen bör dock akta sig på marken, för Hooker har tidigare hittat ‘submissions’ i ‘scramble’-situationer.

I min mening är Hooker en bra matchning för Felder. Nyzeeländaren hade svårt för Brasiliens Edson Barboza, vars ‘fighting’-stil inne i buren påminner mycket om Felders. Amerikanens närmaste väg till seger är att stänga distansen och förhindra Hookers mobilitet. Enklast genom att slänga iväg låga sparkar, samt slag och sparkar mot kroppen. Felder kommer också, troligen, vara den större ‘fightern’ och bör därför söka ‘clinch’ och övermanna Hooker rent fysiskt.

Dan Hooker

30-åriga nyzeeländaren har vuxit fram till en av lättviktsdivisionens farligaste namn. Den professionella debuten genomfördes 2009 och Hooker fick kontrakt med UFC fem år senare. Likt helgens motståndare har nyzeeländaren gått tretton matcher för organisationen och Hooker har dessutom lyckats rada upp ett identiskt matchfacit. Tre av förlusterna kom via domslut och i den fjärde förlustmatchen blev 30-åringen avslutad via slag. Sett till sina nio vinster, i UFC, har Hooker avslutat sina motståndare vid åtta tillfällen.

Nyzeeländaren har en typisk kickboxningsstil inne i buren och han föredrar, generellt, stående drabbningar. ‘Clinchen’ är ett viktigt vapen och han är sällan initiativtagare till kamp på marken. Hooker har ofta haft ett räckviddsövertag på sina motståndare och så även till helgen. Hooker kommer troligen vara den snabbare ‘fightern’, natten till söndag.

30-åringens väg till seger är att hålla distansen till Felder och  dra nytta av sin snabbhet, samt övertag gällande räckvidd. Det är viktigt att undvika Felders bensparkar och armbågar, vilket kan skada Hooker allt för mycket, särskilt över fem ronder.

Hooker är en del av ‘City Kickboxning’, ett gym som har presterat fruktansvärt bra det senaste året.

Vi har sett en del underliga domslut under de senaste galorna och en tydlig hemmafavorit är en faktor man alltid bör ha i åtanke, om matchen skulle gå till domslut.

Varken Hooker eller Felder har gått alla fem ronder ut, under deras respektive karriärer. Därför är det svårt att sia i hur konditionen kommer se ut, för någon av dessa ‘fighters’, om matchen skulle gå in i mästerskapsronderna.

Tre faktorer som talar för Paul Felder

 • Svåravslutad
 • Fördel i ‘clinch’ och ‘grappling’
 • Effektiva sparkar/slag mot ben och kropp

Tre faktorer som talar för Dan Hooker

 • Räckviddsövertag
 • Hemmaplan
 • Hotar med ‘submissions’ från ryggen

Slutsats

Enligt min mening har vi en jämn match att se fram emot till helgen, med två ‘fighters’ som ogärna ger vika för sina motståndare. Det faktum att Felder är svåravslutad och att två av hans förluster kommit via delat domslut får min bägare att rinna över till amerikanens fördel. Särskilt eftersom Felder är ‘underdog’ i skrivandes stund, vilket är lika med bra spelvärde för mig. Paul Felder vinner  – 2.26. 

Paul Felder vinner 2.26
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS