UFC Brasilia: Kevin Lee vs. Charles Oliveira

Speltips: Kevin Lee vs. Charles Oliveira

 • Spelstopp: 2020-03-15 04:30
 • Odds Spelat: 2020-03-13
 • Match: Kevin Lee vs. Charles Oliveira
 • Spel: Charles Oliveira vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
2.25

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-03-14 12:21

Natten till söndagen kommer UFC-fansen ta del av en ovanlig händelse. På grund av COVID-19 kommer helgens gala, i Brasilien, gå av stapeln inför tomma läktare. I huvudmatchen kommer amerikanen Kevin Lee ta sig an hemmasonen Charles Oliveira.

Kevin Lee

Lee har förlorat tre av sina fem senaste matcher, men kommer senast från en imponerande K:O-vinst över Gregor Gillespie. Amerikanen har tillhört UFC sedan 2014 och genomförde sin professionella MMA-debut två år tidigare. Han har ställts mot några av lättviktsklassens främsta atleter, däribland Tony Ferguson (förlust), Edson Barboza (vinst) och Rafael dos Anjos (förlust).

Lee befinner sig på ‘Tristar’ och huvudtränaren, Firas Zahabi, har en förmåga att plocka fram det bästa hos sina atleter. Särskilt utövare med tunga nävar och fin brottningsbas, en beskrivning som passar väl in på Lee.

Amerikanen har gått två matcher utanför Nordamerika och tog hem segern vid båda dessa tillfällen. En av drabbningarna ägde rum i Brasilien.

Charles Oliveira

Brasilianaren har tillhört UFC i snart tio år och har gått 25 matcher för organisationen. Oliveira kommer senast från sex raka vinster och avslut. Under dessa drabbningar avslutade brasilianaren sina motståndare inom matchens två första ronder.

Oliveira tillhörde länge organisationens fjäderviktsdivision och ställdes då mot några av sportens främsta, men drog i regel det kortaste strået i dessa möten. Sedan sin återkomst till lättviktsdivisionen har brasilianaren endast tagit en förlust, som kom mot Paul Felder i samband med UFC 218.

Oliveira har aldrig förlorat en match i Brasilien.

Matchbild

Det är svårt att förutse vilken ‘gameplan’ de båda ovanstående atleterna kommer välja under helgens gala, eftersom båda är riktigt farliga stående och både är riktigt farliga på marken.

Jag misstänker att Lee och Oliveira har stor respekt för varandras ‘markgame’ och att båda är oroliga för att fastna i en ‘submission’. Därför ser jag en stående match framför mig, i alla fall under matchens första ronder. Om de båda skulle stå och utbyta slag i tio minuter är chansen stor att vi inte kommer få se en tredje rond. Lee och Oliveira har båda en tendens att pressa framåt och är inte heller rädda för att ta ett slag, eller två, för att komma åt sina motståndare.

Jag har sett en hel del sport den senaste veckan som spelats utan publik och oavsett sport, samt nivå, har dessa tävlingar haft en sak gemensamt. Intensiteten och kampviljan hos idrottarna har helt klart varit på en lägra nivå än brukligt Att helgens gala spelas utan publik kan påverka både Lee och Oliveira. Dock befinner sig båda i samma situation och det är svårt att, på förhand, veta vem som eventuellt kommer påverkas mer än den andra.

Tre faktorer som talar för Kevin Lee

 • Ställts mot några av divisionens främsta
 • Sett bra ut sedan bytet till ‘Tristar’
 • Farlig överallt

Tre faktorer som talar för Charles Oliveira

 • Sex raka vinster och avslut
 • Hemmaplan (dock utan publikstöd)
 • Avslutningsmaskin

Slutsats

Ännu en bra matchning från UFCs sida och jag förväntar mig en jämn drabbning, natten till söndag. Sex raka segrar via avslut, samt hemmaplan, får mig att luta mer åt brasilianaren. Att vår betrodda ‘fighter’ dessutom kommer kliva in i buren gör att spelet känns ännu mer lockande. Oliveira vinner – 2.25 gånger insatsen tillbaka. Jag har även hittat ett spel på ronder hos Betsafe, som känns väldigt lockande. Jag misstänker starkt att vi kommer få se ett tidigt avslut, då de båda atleterna har haft en tendens att vinna och förlora via avslut. Under 2.5 ronder – 1.59.

Charles Oliveira vinner 2.25
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS