UFC Fight Island 5: Marlon Moraes har ett övertag på den oerfarne Cory Sandhagen

Speltips: Marlon Moraes vs. Cory Sandhagen

 • Spelstopp: 2020-10-11 03:30
 • Odds Spelat: 2020-10-06
 • Match: Marlon Moraes vs. Cory Sandhagen
 • Spel: Marlon Moraes vinnrt
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
2.15

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-10-08 8:17

UFC-galorna duggar tätt i oktober och till helgen stundar ännu en gala på Yas Island. I huvudmatchen kommer Brasiliens Marlon Moraes ta sig an amerikanen Cory Sandhagen. Nedan följer en breakdown och ett speltips inför matchen.

Matchbild

En match mellan ett framtidsnamn och en av divisionens veteraner. Den tidigare WSOF-mästaren Moraes har sett de mesta inne i buren och har en rad av huvudmatcher och femrondare på sitt ‘record’. Sandhagen i sin tur, har endast sysslat med professionell MMA sedan 2015, och har inte alls samma erfarenhet av topprankat motstånd, eller huvudmatcher.

Moraes är en explosiv samt stark ‘fighter’ och brukar avväpna sina motståndares offensiv/rörlighet, med hjälp av sina sparkar. Brasilianaren har väldigt effektiva bensparkar men avfyrar även dessa mot kropp och huvud, på sina motståndare.  Moraes gillar att ‘fightas’ offensivt och pressa framåt, men är inte heller dumstridig mär han själv pressas bakåt. Brasilianaren har svart bälte i BJJ och ett bra och brett arbete på kanvasen, som dock märktes av mer i början av hans karriär.

Sandhagen har ett ganska ordentligt längdövertag på sin motståndare och om han spelar sina kort rätt, borde han kunna undvika många av brasilianarens sparkar. Moraes är dock van vid att möta längre motståndare och det har inte stoppat honom tidigare. Att Sandhagen är bekväm med att byta ‘stance’, samt det faktum att han generellt är båda snabb och rörlig, kan hjälpa amerikanen att avväpna Moraes styrkor.

På marken är amerikanen kreativ i både offensiv och försvar. Sandhagen kommer senast från en förlust via ‘submission’. Därför misstänker jag att han kommer vilja undvika kamp på marken, när han ställs mot en ‘grappler’ av Moraes kaliber.

Sandhagen har aldrig gått fem ronder ut och har, så vitt jag kan se, aldrig gått en huvudmatch i karriären. Att gå direkt från en förlust till sina första huvudmatch hör inte till vanligheten och här finns det anledning att sätta frågetecken på den relativt oerfarna amerikanen.

Utifrån min synvinkel har Moraes ett tekniskt övertag både på fötter och på kanvasen. Sandhagens rörlighet och förmåga att byta stance kan bli ett problem för brasilianare, som jag dock tror kommer vägas upp av den sistnämndas erfarenhet inne i buren.

Tre faktorer som talar för Marlon Moraes

 • Större erfarenhet av toppmotstånd
 • Motståndaren har aldrig gått fem ronder ut
 • Motståndaren blev avslutad i sin senaste match

Tre faktorer som talar för Cory Sandhagen

 • Snabb och rörlig
 • Längd- och räckviddsövertag
 • Använder sig båda av ‘southpaw’ och ‘orthodox’ stance

Slutsats

Sandhagens aktier sjunk ganska kraftigt i mina ögon, efter hans senast match. Jag misstänker att amerikanen står sig riktigt bra mot de flesta i divisionen, men att amerikanen kommer få svårt för de högst rankade i divisionen. Att brasilianaren dessutom kommer kliva in i buren som ‘underdog’ gör att valet för undertecknad blir ännu enklare. Marlon Moraes vinner – 2.15.

Marlon Moraes vinner - 2.15
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
14 Feb 00:00 Filip Kosovac Kamaru Usman vs Gilbert Burns UFC 258 Kamaru Usman
1,42
Betsson