UFC Fight Island: Det blir en repris i titelmatchen mellan Figueiredo och Benavidez

Speltips: Deiveson Figueiredo vs Joseph Benavidez

  • Spelstopp: 2020-07-18 22:03
  • Odds Spelat:
  • Match: Deiveson Figueiredo vs Joseph Benavidez
  • Spel: Deiveson Figueiredo som vinnare
  • Units: 8/10
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.44

Author: Jaser Davari

Published: 2020-07-18 9:25

Deiveson Figueiredo vs Joseph benavidez

Deiveson Figueiredo vs Joseph Benavidez 2

Deiveson Figueiredo och Joseph Benavidez möts än en gång om den vakanta flugviktstiteln.  Figueiredo kom segrande ur mötet från i februari men utan bältet då han missat vikten för 125 lbs-klassen.

En UFC-titel har undsluppit från Benavidez under hela hans karriär och det verkade som att han missat sin sista chans men UFC har givit veteranen ännu en möjlighet. Han har varit en potentiell titelmatchkandidat under hela sin karriär i UFC och trots att han kommer från en förlust är han den flugviktsfighter med en av de bästa formen, med fyra av de åtta senast segrarna mot  topprankade motståndare.

Figueiredo ligger i toppen av formtabellen och grämer antagligen fortfarande för att han missade vikten förra gången. Speciellt med tanke på hur dominant han såg ut mot Benavidez, som han var den andre att besegra via knockout någonsin. Han vet nu att han kommer behöva möta en Benavidez som denna gång kommer ge absolut allt för att få sitt efterlängtade bälte.

Prediction

Figueiredo såg fantastisk ut i den senaste matchen men kampen började att vända efter att de råkat skalla varandra. Brassen fick in 25 signifikativa slag (51% träffsäkerhet) och en nedtagning medan Benavidez fick in 44 (48% träffsäkerhet). Skillnaden dock låg i Figueiredos slagstyrka, när brassen träffade gjorde det skada.

Frågan är om Figueiredos förberedelser varit i synnerhet efter att han testat positivt för COVID-19. Han lyckades nå vikten denna gång men viktminskningen borde varit svår.

Även om de undviker att skalla varandra denna gång skulle vi ändå kunna se en återupprepning av den förra matchen med en seger för Figueiredo via knockout eller så skulle vi kunna se Benavidez använda all sin erfarenhet för att anpassa och uträtta en strategi för att avsluta brassen eller gneta sig till en domslutsseger. Allt kan hända och om Benavidez kan ta sig förbi de första två ronderna ligger han bra till för en domslutsseger, men Figueiredos power kan än en gång visa sig bli för mycket.

Speltips: Figueiredo som vinnare på 1.44 på 888

Deiveson Figueiredo som vinnare på 1.44
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS