UFC Fight Night 172: Cláudia Gadelha vs. Angela Hill

Speltips: Cláudia Gadelha vs. Angela Hill

 • Spelstopp: 2020-05-17 03:00
 • Odds Spelat: 2020-05-15
 • Match: Cláudia Gadelha vs. Angela Hill
 • Spel: Cláudia Gadelha vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
1.49

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-05-16 9:23

Månadens tredje UFC-gala närmare sig med stormsteg och i galans delade huvudmatch kommer den tidigare titelutmanaren Cláudia Gadelha ta sig an amerikanskan Angela Hill.

Matchbild

UFCs stråviktsdivision är en av de ojämnaste viktklasserna i hela organisationen. Kvinnorna i toppen håller en väldigt hög nivå och alla i topp fem kan hota titelhållaren i en drabbning. Bland detta hittar  vi den tidigare titelutmanaren Gadelha. Om man däremot tittar lite längre ner i divisionen så hittar vi några av organisationens svagare utövare.

Hill befinner sig någonstans däremellan men hennes tre raka vinster behöver nödvändigtvis inte betyda så mycket, när hon nu kommer ställas mot en ‘fighter’ som Gadelha.

Cláudia Gadelha

Brasilianskan har ett klart godkänt stående ‘game’ men det är på marken hon skiner som MMA-‘fighter’. Gadelha har sedan en lång tid tillbaka svart bälte i BJJ och har lyckats implementera disciplinen mycket väl i sitt MMA-‘game’. Hon söker och hittar nedtagningar för att därefter kontrollera sin motståndare, alternativt avsluta via ‘submission’.

Gadelha har till synes inte utvecklats särskilt mycket som ‘fighter’ de senaste åren och det är samma typ av utövare som kliver in i buren gång efter gång. Detta har hennes tidigare motståndare lyckats kapitalisera på, men värt att notera är att tre av hennes fyra förluster har kommit mot tidigare UFC-mästarinnor.

Brasilianskan tydligaste svaghet är hennes oförmåga att hålla orken uppe genom hela matcherna. Hon är explosiv och stark i den första ronden men därefter har det tidigare märkts en tydlig nedgång i ork och energi.

Gadelhas närmaste väg till seger är att göra matchen till en ‘grappling’-kamp. Brasilianskan måste skapa en situation där Hill inte ges utrymme att diktera matchen med hjälp av sin ‘striking’. Brasilianskan är svåravslutad och har därmed råd att förlora den sista ronden om hon plockar hem de två första.

Angela Hill 

Om brasilianskan har haft svårt att utvecklas som ‘fighter’ hittar vi motsatsen i hennes motståndare. Efter en kort session i UFC, kopplat till hennes deltagande i ‘The Ultimate Fighter’, gick Hill till ‘Invicta FC’ och förbättrades där avsevärt som MMA-utövare. Efter fyra raka vinster erbjöds hon ett nytt kontrakt med UFC.

I samband med återkomsten till organisationen blandade amerikanskan förluster och vinster, men lärde sig hela tiden av sina misstag. 35-åringen har nu tagit hem tre imponerande vinster sedan september 2019.  Hon har visat att hon kan stå och slå med duktiga ‘strikers’, men ingen av dessa motståndare har varit i närheten av Gadelhas nivå när det kommer till ‘grappling’.

Hills väg till seger är, enligt undertecknad, att hålla distansen i så stor utsträckning som möjligt under matchens första rond. Om hon får möjlighet kan hon pricka brasilianskan på avstånd men undvika situationer där hon kan bli nedtagen. Amerikanskan har troligtvis råd att förlora den första ronden om hon själv kan konservera tillräckligt mycket energi för de resterande tio minuterna.

Desto längre matchen fortgår, desto mindre explosivitet och styrka kommer Gadelha kunna lägga på sina försök till nedtagningar. Om den situationen uppstår kan Hill övergå till mer offensiv kickboxning och plocka poäng fram till ett domslut.

Tre faktorer som talar för Cláudia Gadelha

 • Gått jämna matcher mot de bästa i divisionen
 • Den bättre ‘fightern’ på kanvasen
 • Den kraftfullare ‘fightern’

Tre faktorer som talar för Angela Hill

 • Utvecklas ständigt
 • Kommer från tre raka vinster
 • Bättre kondition än sin motståndare

Slutsats

Hill har utvecklats mycket men jag ser inte framför mig hur amerikanskan ska kunna utmana om en titel i framtiden. Brasilianskan har större erfarenhet av tufft motstånd och hon kan hantera utövare av Hills kaliber. Så länge Gadelha inte ger sig in i en kickboxningsmatch så misstänker jag att hon kommer kunna hantera Hills styrkor utan några större problem. Jag anar att Gadelha kommer avsluta tidigt eller plocka hem de två första ronderna och därmed vinna via domslut.  Cláudia Gadelha vinner matchen – 1.49 gånger pengarna.

Cláudia Gadelha vinner - 1.49
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS