UFC London – speltips: Tom Aspinall vinner på hemmaplan

Speltips: Tom Aspinall vs .Curtis Blaydes

  • Spelstopp: 2022-07-23 22:30
  • Odds Spelat: 2022-07-21
  • Match: Tom Aspinall vs .Curtis Blaydes
  • Spel: Tom Aspinall vinner matchen
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.72

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-07-22 12:57

Inom kort är det dags för årets andra UFC-gala i London. Kortet toppas av en toppmatch inom organisationens tungviksdivision.

Tom Aspinall är för snabb för Curtis Blaydes

Aspinall har gått som tåget under sin karriär i UFC och har hittills inte ställts mot några större motgångar. 29-åringen har fem raka vinster i organisationen och har plockat hem UFCs Performance of the Night-bonus vid fyra tillfällen. Samtliga vinster har kommit via avslut och hans totala matchfacit lyder 12-2-0. Han blev avslutad via en hell hook tidigt i sin karriär och den andra förlusten kom via diskvalificering.

Blaydes har tillhört tungviktsdivisionens topp under en längre tid. Amerikanen är en farlig motståndare för alla men han har haft det tufft mot absoluta toppnamn som Derrick Lewis och Francis Ngannou. Balydes avslutade den hajpade talangen i sin senaste match och står med ett totalt matchfacit som lyder 16-3-0 (1).

Matchbild

Aspinall har möjligtvis snabbast händer i hela divisionen och har vass striking både när det kommer till volym och kraft. Engelsmannen skickar iväg kombinationer och träffar både på offensiven och defensiven. Blaydes har ganska medioker boxning och hela hans strategi angående striking bygger på att öppna upp sin motståndare för att söka nedtagningen. I en ren kickboxningsmatch bör Aspinall ses som storfavorit och här bör Blaydes inte ha en chans.

Blaydes grappling är vass och amerikanen är bäst på nedtagningar i viktklassen. Hans toppgame är farligt, men det är inte omöjligt att ta sig upp. Aspinall har ett nedtagningsförsvar på 100% i UFC och här har engelsmannens snabbhet spelat stor roll. Apinall är ingen duvunge väl på marken och hans snabbhet märks av även där. Även om Blaydes lyckats ta det till kanvasen – och det är långt ifrån säkert – är jag övertygad om att Aspinall kan ge honom en fight där också.

Båda utövarna har ställts mot Alexander Volkov och undertecknad utgår mycket från den matchen när jag gör mitt spel.  Aspinall fullkomligt körde över ryssen från början till slut. Balydes i sin tur tog hem ett enhälligt domslut, men hade tidvis svårt att kontrollera sin motståndare. Här märktes en nivåskillnad av. Det i kombination med att Aspinall går huvudmatch med hemmapubliken i ryggen för att mitt spel faller på honom.

Slutsats

Tom Aspinall vinner matchen – 1.72 gånger insatsen tillbaka. 

Tom Aspinall vinner matchen - 1.72
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS