TID KVAR:

Alistair Overeem vs. Walt Harris

UFC on ESPN+ 30

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

UFC Norfolk: Joseph Benavidez vs. Deiveson Figueiredo

Speltips: Joseph Benavidez vs. Deiveson Figueiredo

 • Spelstopp: 2020-03-01 04:30
 • Odds Spelat: 2020-02-28
 • Match: Joseph Benavidez vs. Deiveson Figueiredo
 • Spel: Joseph Benavidez vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
1.70

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-02-28 9:36

UFCs flugviktsbälte behöver en ny ägare och därför kommer amerikanen Joseph Benavidez ta sig an Brasiliens Deiveson Figueiredo, under helgens gala i Norfolk. Nedan följer en ‘breakdown’ av matchen.

Joseph Benavidez

Benavidez genomförde sin professionella MMA-debut 2006 och har tillhört den absoluta toppen av de lättare viktklasserna i över tio års tid. Under sin tid i WEC utmanade han Dominick Cruz för bantamviktsbältet och han har tillhört UFCs flugviktsdivision sedan den grundades, 2012. Amerikanen har vunnit tretton flugviktsmatcher i UFC och har endast gått förlorande ur tre. En förlust kom mot Sergio Pettis, via delat domslut, och de resterande två kom mot den dåvarande flugviktsmästaren Demetrious “Mighty Mouse” Johnson. Benavidez kommer senast från en vinst mot Jussier Formiga och står med ett totalt matchfacit som lyder 28-5-0.

Amerikanen är en någorlunda komplett MMA-‘fighter’ och han tillhör divisionens elit när det kommer till ‘striking’, så väl som i ‘clinch’ och ‘grappling’-situationer.

Benavidez väg till seger, enligt undertecknad, är att rida ut den initiala stormen från Figueiredos sida och därefter ta över matchen mer och mer. Trots att Figueiredo endast har en förlust på sitt matchfacit så gav den förlusten en bra ‘gameplan’ för den som vill se honom besegrad. Om Benavidez håller sig rörlig under matchen och blandar ‘striking’ med ‘grappling’, kommer Figueiredo tappa mycket av sin kraft och energi. Något som har varit tydligt redan i brasilianarens matcher på tre ronder. Därefter kan Benavidez plocka poäng för att vinna matchens tre sista ronder eller eventuellt avsluta en slutkörd Figueiredo i mästerskapsronderna.

Deiveson Figueiredo

Figueiredo har sysslat med professionell MMA sedan 2012 och fick som obesegrad utövare kontrakt med UFC. Debuten ägde rum 2017 och då hade brasilianaren elva raka segrar med sig från den nationella scenen. Sju matcher har hunnits med sedan dess och Figueiredo har tagit hem segern i sex av dessa, varav fyra säkrades via avslut. Karriärens hittils enda förlust kom mot Formiga, via enhälligt domslut. Brasilianaren kommer senast från en vinst via ‘rear-naked choke’. För motståndet stod den tidigare titelutmanaren Tim Elliot. 32-åringen har avslutat fjorton av sina sjutton vinster.

Brasilianarens största styrka inne i buren är framförallt hans kraftfullhet och explosivitet. Han är en relativt duktig ‘striker’ och kan hitta nedtagningar, samt ‘submissions’, men utan sin styrka i matchens tidigare ronder utgör han inte ett lika stort hot.

32-åringen har aldrig gått en huvudmatch, i UFC, eller fem ronder ut. Att gå sin första huvudmatch samtidigt som man försöker plocka hem ett bälte är någonting som eventuellt kan påverka en utövare mentalt.

Figueiredo väg till seger är att avsluta amerikanen inom två ronder. Brasilianaren är explosiv, samt kraftfull och behöver skada Benavidez innan han hinner tar sig in i matchen. Figueiredo har aldrig avslutat någon efter matchens andra rond och har sällan tagit hem den sista ronden, i poängdomarnas ögon. Enligt undertecknad gör Figueiredo bäst i att gå ut för fullt direkt och inte försöka spara på energi in i matchens senare ronder. Att brasilianaren skulle ta hem en seger via domslut, eller avsluta matchen i mästerskapsronderna, ser jag som mycket osannolikt.

Tre faktorer som talar för Joseph Benavidez

 • Svåravslutad
 • Erfarenhet av stora matcher
 • En komplett MMA-‘fighter’

Tre faktorer som talar för Deiveson Figueiredo

 • Explosiv och kraftfull i matchens inledande fas
 • Är bra på att hitta avslutet
 • Räckviddsövertag

Slutsats

Benavidez är, i min mening, en underskattad ‘fighter’ och om det inte hade varit för “Mighty Mouse” är chansen stor att han hade varit en av organisationens mesta mästare. Amerikanen är svåravslutad och så länge han tar sig igenom matchens två första ronder har jag svårt att se hur Figueiredo kommer ta hem segern, i helgens drabbning. Benavidez har bättre kondition och är den komplettare MMA-utövaren. Joseph Benavidez vinner – 1.70 gånger insatsen tillbaka

Joseph Benavidez vinner 1.70
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS