UFC on ABC 3 – speltips: Brian Ortega bör dominera Yair Rodriguez

Speltips: Brian Ortega vs. Yair Rodriguez

  • Spelstopp: 2022-07-16 20:00
  • Odds Spelat: 2022-07-14
  • Match: Brian Ortega vs. Yair Rodriguez
  • Spel: Brian Ortega vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
1.58

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-07-15 10:42

Ännu en UFC-gala närmar sig och till helgen stundar ett toppmöte i organisationens fjäderviktsdivision. Brian Ortega möter Yair Rodriguez.

Brian Ortega kommer dominera på kanvasen

Två okonventionella fighters kommer ställas mot varandra i samband med lördagskvällens huvudmatch. Ortega är andrarankad i organisationens fjäderviktsdivision och har endast mästaren Alexander Volkanovski och den tidigare mästaren Max Holloway över sig. Rodriguez befinner sig en placering under Ortega på rankingen.

Ortega är den fighter som varit närmast att avsluta den regerande mästaren och amerikanen genomförde flera fina försök till submission i samband med deras match.

Båda är duktiga fighters stående. Rodriguez striking fungerar dock bäst när han får gå på offensiven. Om han ställs mot en fighter med likvärdig volym tappar han lätt kontrollen över matchbilden. Dessutom levererar Ortega mer kraft i sina slag. I en ren kickboxningsmatch ger jag ett övertag till Ortega. Trots detta bör Rodriguez satsa på en match med mycket striking. Mexikanens närmaste väg till seger är att hitta avslutet via en snurrarmbåge eller någon annan spektakulär teknik. Ortega är dock mycket svåravslutad och undertecknad håller inte Rodriguez chans som trolig.

På kanvasen har Ortega en tydlig fördel och är bra på att hota med eller hitta submissions oavsett position på backen. Rodriguez takedown defence ligger på 60% i UFC, vilket inte är särskilt högt med tanke på nivån på motståndet som han har mött tidigare. Undertecknad ser en matchbild där Ortega öppnar upp med slag och tar ner sin motståndare till kanvasen. Där kommer Rodriguez lyckas hålla sig kvar i matchen under rond ett och två. Därefter kommer det bli tuffare och tuffare. Ortega bör hitta avslutet eller ta fighten hela vägen till ett dominant domslut

Slutsats

Brian Ortega besegrar Yair Rodriguez – 1.58 gånger insatsen tillbaka.

Brian Ortega vinner
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS