UFC on ESPN 7: Alistair Overeem vs. Jairzinho Rozenstruik

Speltips: Alistair Overeem vs. Jairzinho Rozenstruik

 • Spelstopp: 2019-12-08 05:30
 • Odds Spelat: 2019-12-07
 • Match: Alistair Overeem vs. Jairzinho Rozenstruik
 • Spel: Jairzinho Rozenstruik vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
1.90

Author: Alexander Clausson

Published: 2019-12-07 2:12

UFC är äntligen tillbaka efter ett par helgers ledighet och under decembers första gala arrangerar organisationen ett tungviktsmöte mellan Jairzinho Rozenstruik och veteranen Alistair Overeem. Nedan följer en ‘breakdown’ av matchen.

Alistair Overeem

Overeem har en plats i  sportens ‘Hall of Fame’ att vänta efter karriärens slut. MMA-debuten gjordes redan 1999 och sedan dess har över 60(!) matcher hunnits med. 38-åringen har genom karriären vunnit och förlorat sina matcher via avslut och endast vid åtta tillfällen har poängdomarna behövts involveras. Holländaren har vunnit sjutton av sina matcher via ‘submission’ men den senaste ‘submission’-vinsten kom 2009 och ingen av Overeems UFC-matcher har slutat på det viset åt något håll.

Overeem är enligt mig den mer tekniska ‘strikern’ medan Rozenstruik tillsynens kan förlita sig på rå kraft i nävarna. Overeem har tidigare gått in vårdslöst i drabbningar mot ‘fighters’ med Rozenstruiks tillvägagångssätt. I sin förlustmatch mot Frankrikes Francis Ngannou gick Overeem in och bytte slag på lika villkor, vilket också blev hans fall.

Overeems väg till seger enligt min analys är att sätta stopp för Rozenstruiks händer. Detta kan Overeem göra på två olika sätt och ett av dessa alternativ är att gå in i ‘clinch’ och trycka upp motståndaren mot buren. Därifrån kan Overeem trycka med hjäp av sin tyngd eller plocka poäng med knän mot kroppen.  Det andra alternativet är att hålla distans så mycket som möjligt och endast kontra Rozenstruiks offensiva försök.

Det allra smartaste draget för Overeem hade möjligtvis varit att ta ner kampen till backen, någonting som jag dock inte tror kommer ske. Overeem har nästintill visat en ovilja till detta under sina senaste matcher.

Jairzinho Rozenstruik

Rozenstruik får anses som något av en nykomling i sammanhanget med nio matcher på sitt ‘record’. Den professionella debuten gjordes 2012 men efter sina första två drabbningar hade Rozenstruik fem års uppehåll fram till sin tredje. Surinames stora stjärna gick sin första UFC-match så sent som i februari men har redan äntrat oktogonen vid tre tillfällen. Särskilt mycket burtid har han dock inte hunnit med att samla på sig, då de tre matcherna har pågått i sammanlagt 6:34 minuter. I sina senaste två matcher avslutade han sina motståndare på under minuten.

Ett drömscenario för Rozenstruik, enligt mig, vore om Overeem möter upp honom i mitten av buren för att göra matchen till en offensiv slagfest. I ett sådant scenario vinner sydamerikanen betydligt oftare än vad han förlorar. Overeems haka är inte den starkaste i organisationen och  vad vi sett av Rozenstruiks ‘K:O-power’ än så länge bör holländaren haka inte vara ett problem att slå sig igenom om han väl tar eller ges möjligheten.

Rozenstruiks haka har, så vitt jag vet, aldrig blivit testad av en riktigt farlig ‘striker’ på toppen av sin karriär men vad jag har sett inne i buren än så länge verkar den hålla upp bra.

Tre faktorer som talar för Alistair Overeem

 • Sett allt inne i buren/erfaren
 • Övertag på marken
 • Kan använda ‘clinch’för att neutralisera sin motståndares händer

Tre faktorer som talar för Jairzinho Rozenstruik

 • Kan få in en ‘knockdown’ med jabb/extrem kraft i slagen
 • Overeem har blivit avslutad via ‘knockout’ i sina nio senaste förluster
 • Den snabbare ‘fightern’ för kvällen

Slutsatser

Trots att jag inte har sett jättemycket av Rozenstruiks ‘game’ inne i buren så får jag känslan av att han har vad som krävs för att ta hem segern i den här matchen. Overeem är den mer tekniska atleten och är i grunden än bättre ‘fighter’ än sin motståndare. Jag anar dock starkt att holländaren kommer söka en kickboxningsmatch och i en sådan kommer han troligen dra det kortare strået. Jairzinho Rozenstruik vinner – 1.90. 

Jairzinho Rozenstruik vinner 1.90
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS