UFC on ESPN 9: Blagoy Ivanov vs. Augusto Sakai

Speltips: Blagoy Ivanov vs. Augusto Sakai

 • Spelstopp: 2020-05-31 03:00
 • Odds Spelat: 2020-05-29
 • Match: Blagoy Ivanov vs. Augusto Sakai
 • Spel: Augusto Sakai vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
1.92

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-05-30 9:51

UFC håller sig på hemmaplan i helgen och kommer arrangera en gala i organisationens egna lokaler. I den delade huvudmatchen kommer två rankade tungviktare göra upp inne i buren. Bulgariens Blagoy Ivanov kommer ta sig an Brasiliens Augusto Sakai.

Bakgrund

Blagoy Ivanov

Ivanov har en fin brottningsbas med en lyckad karriär i sambo bakom sig, där bulgaren bland annat tog hem en vinst över Fedor Emelianenko. Den professionella MMA-karriären inleddes 2007 och bulgaren hann med ett gäng matcher i båda Bellator och WSOF, innan han erbjöds kontrakt med UFC. Ivanov har gått fyra matcher för organisationen och två av dessa har resulterat i vinster. Samtliga fyra matcher har gått tiden ut. Senast kommer tungviktaren från en förlust via delat domslut, mot den ständigt farliga amerikanen Derrick Lewis.

Augusto Sakai

Sakai inledde sin professionella MMA-karriär 2011 och gick obesegrad i sina första tio matcher. Karriärens första och hittills enda förlust kom mot Cheick Kongo, i samband med deras möte under ‘Bellator 179 – Daley vs. MacDonald’. Brasilianaren förlorade matchen via delat domslut. Tungviktaren erböjds kontrakt med UFC efter en TKO-vinst i ‘Dana White’s Tuesday Night Contender Series’ (2018). Sakai har hunnit med tre matcher sedan dess. Två av motståndarna avslutades via slag och Andrei Arlovski besegrades via delat domslut.

Matchbild

I tungviktsdivisionen hör det inte till vanligheten att två utövare, med sammanlagt 38 matcher i bagaget, endast har en förlust via avslut mellan sig. Särskilt  inte för två utövare som tycker om att stå och kickboxas, så som helgens båda utövare gör. Jag ser ett domslut som troligt men man bör också ha i åtanke att ingen av dessa ‘fighters’ har särskilt många förluster överhuvudtaget och det är svårt att avgöra om de har en tendens att förlora via domslut eller avslut.

Ivanov hade, under karriärens gång, troligen gjort den enklare för sig om han använt sig mer av sin brottning offensivt. Bulgaren tycker om att boxas både offensivt och defensivt, men försöker sällan flytta matchen till kanvasen. Däremot är han själv svår att ta ned och motståndare har generellt haft det svårt att göra matchen till något annat än just en kickboxningsmatch. Bulgaren har en riktigt stark haka och är svår att sätta press på.

Enligt undertecknad kommer brasilianaren ha en fördel om matchen håller sig stående. Nivån på ‘striking’ med händerna bedömer jag som ganska likvärdig, men Sakai är mycket bättre på att blanda in knän och sparkar. Sakai är den större ‘fightern’ och har även en fördel gällande räckvidd på sin motståndare. Om brasilianaren använder bensparkar för att sakta ner Ivanov och hålla distansen kan han plocka poäng på det viset. I APEX mindre bur kan de ovanstående faktorerna ha stor betydelse.

Konditionsmässigt ser jag en liten fördel till bulgaren, men vad jag har sett av Sakai har han en helt godkänd kondition för att tillhöra tungviktsdivisionen. Brasilianaren kan hålla orken uppe över åtminstone tio minuter, vilket mycket väl kan räcka för att ta hem en seger via domslut, eller bli den första som avslutar Ivanov via slag.

Tre faktorer som talar för Blagoy Ivanov

 • Fördel när det kommer till brottning
 • Aldrig blivit avslutad via K:O
 • Bra försvar mot nedtagningar

Tre faktorer som talar för Augusto Sakai

 • Fördel när det kommer till sparkar
 • Har aldrig blivit avslutad
 • Ung (för tungviktsdivisionen) och utvecklas fortfarande

Slutsats

I en match som bedöms som jämn av oddsmakarna, ser jag en en favorit till att ta hem segern. Matchen kommer troligen utspela sig stående i en lite bur och där har Sakai en ‘edge’ på sin motståndare. Över fem ronder hade jag gett mitt förtroende till Ivanov men över femton minuter ser jag brasilianaren som vinnare. Augusto Sakai vinner – 1.92.

Jag ser även ett värde i ett spel på att drabbningen slutar oavgjort. I regel brukar spelbolagen erbjuda rund 50 gånger pengarna på ett sådant spel och tar inte supermycket hänsyn till kringliggande faktorer. Till helgen kommer vi få se två svåravslutade ‘fighters’ som båda hade en vinst eller förlust som slutade i delat domslut, under det föregående kalenderåret. Att matchen går till domslut ser jag som troligt (1.63 gånger insatsen tillbaka) och om någon plockar hem en 10-8 rond eller får poängavdrag är ett oavgjort resultat inte långt borta. Fighten slutar oavgjort : Ja – 56 gånger pengarna.

Augusto Sakai vinner - 1.92
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDSUTFALL
24 Oct 20:30 Alexander Clausson Khabib Nurmagomedov vs. Justin Gaethje UFC 254 Under 4.5 ronder
1.53
William Hill
24 Oct 20:00 Alexander Clausson Robert Whittaker vs. Jared Cannonier UFC 254 Robert Whittaker vinner
1.90
William Hill
24 Oct 18:00 Alexander Clausson Ion Cutelaba vs. Magomed Ankalaev UFC 254 Ion Cutelaba vinner
3.50
William Hill