UFC on ESPN: Sijara Eubanks vs Sarah Moras

Speltips: Sijara Eubanks vs Sarah Moras

 • Spelstopp: 2020-05-14 00:00
 • Odds Spelat: 2020-05-11
 • Match: Sijara Eubanks vs Sarah Moras
 • Spel: Sarah Moras
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
4.00

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-05-12 2:07

UFC 249 är över och två av tre huvudspel gick in. Natten till torsdag, svensk tid, är det återigen dags för en gala och i en av matcherna ställs två gamla TUF-deltagare mot varandra. USAs Sijara Eubanks kommer ta sig an Kanadas Sarah Moras.

Bakgrund

Eubanks har ett blygsamt matchfacit, som lyder 4-4-0, men till amerikanskans försvar har sex av karriärens matcher gått mot ‘fighters’ som i nuläget befinner sig i UFC. Två av förlusterna kom mot utövare som slagits för titeln i organisationen och de resterande två kom mot den ständigt farliga talangen Aspen Ladd. Eubanks har själv aldrig blivit avslutat men har själv tagit hem två av sina segrar via TKO.

Eubanks var en av deltagarna i ‘The Ultimate Fighter: A New World Champion’ och lyckades ta sig hela vägen till finalen, genom att besegra tre motståndare. TUF-drabbningar listas som uppvisningsmatcher och är därför inte en del amerikanskans officiella matchfacit. Strax innan finalen skulle gå av stapeln tvingades dock Eubank dra sig ur drabbningen, då hon lades in på sjukhus till följd av problem med viktnedgången.

Eubanks har även haft problem med viktnedgången efter detta tillfälle och har tvingats upp från flugviktsdivisionen till viktklassen för bantamvikt. Där har hon nu två raka förluster.

Moras har tillhört UFC sedan 2014 och har hunnit med sju matcher för organisationen. Kanadensiskan deltog i ‘The Ultimate Fighter: Team Rousey vs. Team Tate’ och besegrade där två av sina motståndare, innan det tog stopp mot Julianna Peña under programmets semifinaler.

Under sin föregående match lyckades Moras omvandla sitt matchfacit till ett positivt sådant och står nu med sex vinster och fem förluster. Fem av vinsterna har kommit via avslut.

Matchbild

Eubanks är en kraftfull och stark ‘fighter’ som skiner mest under matchens första minuter. Hon gillar att stå och ‘fightas’ med händerna och hennes professionella MMA-vinster har kommit via slag. Hon har dock även sparkar, nedtagningar och ‘ground and pound’ i sitt arsenal. Under tiden i ‘TUF’ avslutade hon DeAnna Bennett med en huvudspark och Maia Stevenson med en ‘kimura’.

Jag misstänker att vi kommer få se en Eubanks som går ut hårt inledningsvis och försöker göra matchen till en boxningsmatch. Eventuellt söker hon även nedtagningar, för att nå topposition och därifrån utöva ‘ground and pound’. Har hon däremot gjort sin hemläxa så vet hon att Moras är farlig från ryggen. Kanadensiskan har vid flera tillfällen hotat med ‘submissions’ därifrån eller vänt på situationen helt och själv hamnade i topposition.

Om Eubanks inte har förbättrat sin kondition avsevärt så kommer amerikanskan därefter tappa allt mer ork och energi. Hennes ‘fighting’-stil och styrkor kräver att hon använder mycket kraft eller explosivitet och än så länge har hon inte lyckats fördela denna explosivitet över femton minuter. Eubanks väg till seger är ett tidigt avslut eller att imponera tillräckligt mycket under matchens första halva för att ta hem en vinst via domslut.

Jag har alltid varit ett fan av Moras. Inte för att hon är den mest talangfulla eller tekniska ‘fightern’ utan för att hon alltid söker avslutet.  Kanadensiskan är beredd att sätta sig själv i farliga situationer för att hitta en ‘sumbission’ eller vinst via TKO.

Moras har varit professionell ‘fighter’ i tio år och har under den perioden utvecklat ett helt ok. game både gällande ‘striking’ och ‘grappling’. Hon är inte den bästa gällande någon av disciplinerna men står inte helt handfallen i någon situation, i alla fall inte mot orankat motstånd i UFC.

Jag misstänker att Moraes skulle kunna stå och boxas med Eubanks på lika villkor men ett säkrare kort vore att ta ner matchen på marken. Kanadensiskan låter nämligen inte sina motståndare vila där, oavsett hur bra eller dålig position de har. Hon är bra på att rulla och växla positioner och har själv aldrig fastnat i en ‘submission’.

Om Moraes dessutom skulle kunna få in lite ‘grappling’ mot buren eller på marken redan i den första ronden kommer det vara ett stort plus för matchutvecklingen. I en sådan situation kommer hon troligen dränera Eubanks på amerikanskans energi helt och hållet.

Tre faktorer som talar för Sijara Eubanks

 • Kraftfull och explosiv
 • One-punch/kick-K:O
 • Aldrig blivit avslutad

Tre faktorer som talar för Sarah Moras

 • Den mer kompletta MMA-‘fightern’
 • Bra på att hitta avslut
 • Har kondition för tre ronder

Slutsats

Veckans drabbning är något av en “vinna eller försvinna”-situation för de båda kombattanterna. Jag misstänker att Eubanks kommer ta hem den första ronden men att Moras kondition, vilja och erfarenhet kommer påverka matchens sista tio minuter till kanadensiskans favör. Eubanks har inget positivt matchfacit, kommer från två raka förluster och har inte vunnit en bantamviktsmatch i UFC.  Hela fyra gånger insatsen tillbaka på Moras känns därför som ett oerhört lockande spel.   Sarah Moras vinner – 4.00. 

Sarah Moras vinner 4.00
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS