UFC on ESPN: Supertalangen Shahbazyan kommer avslut Brunson

Speltips: Edmen Shahbayzyan vs Derek Brunson

  • Spelstopp: 2020-08-02 02:00
  • Odds Spelat: 2020-07-31
  • Match: Edmen Shahbayzyan vs Derek Brunson
  • Spel: Edmen Shahbayzyan via avslut
  • Units: 7/10
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST

Author: Jaser Davari

Published: 2020-08-01 11:06

Derek Brunson vs Edmen Shahbazyan

Derek Brunson vs Edward Shahbazyan stats

Efter att Irene Aldana testat positivt för COVID-19 blev hennes match mot Holly Holm uppskjuten vilket gett Edmen Shahbayzyan möjligheten att fightas i huvudmatchen mot veteranen Derek Brunson.

Brunson har blivit pånyttfödd efter sina knockoutförluster mot Ronaldo ‘Jacare’ Souza och nuvarande mellanviktsmästare Israel Adesanya. Han studsade tillbaka med kalkylerade segrar via enhälligt domslut mot formidable Eliaz Theodorou och Ian Heinisch vilket gett hans game mer tålamod och klipskhet.

Shahbazyan är en av de hetaste löftena inom UFC just nu efter att inlett sin resa som Ronda Rouseys träningspartner som en ung tonåring. Han har för närvarande ett perfekt record. Sedan sin UFC-debut år 2018 har han fortsatt att stärka sina aktier. Han avklarade sin debut mot Darren Stewart med ett delat domslut men visade sedan alla sina bästa kvalitéer med vackra knockouts mot Charles Byrd och Brad Tavares där han även besegrade Jack Marshman via en dominant submission.

PREDICTION

Shahbazyan har sett fantastisk ut men detta är ett stort steg up. Segern mot Byrd var en av dennes tre förluster i rad, Marshman har svagt nedtagningsförsvar och Tavares kom från lång frånvaro. Med det sagt kommer Shahbazyan att vara favoriten denna helg och med rätta.

Han är den mest slipade 22-åringen i UFC och har ännu knappt visat några svagheter. Detta kommer dock bli hans tuffaste test då Brunson är en exceptionell brottare som aldrig tagits ner inom UFC och även är en rutinerad striker känd för sin knockoutpower.

Matchen kommer vinnas på fötterna och Brunson skulle väl kunna lyckas med en skräll men endast om han är tålmodig och inte är vårdslös som förr.  Den oroande faktorn är Brunson benägenhet att knockas och Shahbazyans power. Med tanke på hur snabbt den senare förbättras tror vi att han tar sin 10:e knockoutseger.

Segrar: Shahbazyan via avslut på 1.50 hos William Hill

Edmen Shahbayzyan via avslut 1.50
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS