UFC Paris: Ciryl Gane vinner över Tai Tuivasa på hemmaplan

Speltips: Ciryl Gane vs. Tai Tuivasa

  • Spelstopp: 2022-09-03 17:00
  • Odds Spelat: 2022-09-01
  • Match: Ciryl Gane vs. Tai Tuivasa
  • Spel: Under 2.5 ronder
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.95

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-09-02 10:02

Till helgen väntar årets tredje UFC-gala i Europa. Paris kommer få ett besök av världens ledande MMA-organisation för första gången.

Ciryl Ganes haka är för tuff för Tuivasa

I huvudmatchen kommer hemmafavoriten Ciryl Gane ställas mot Tai Tuivasa. Gane är och bör vara storfavorit inför matchen. Gane väg till seger är många och Tuivasa har relativt få.

I en ren strikingmatch ger jag fördelen till Gane. Fransmannen är mer teknisk och har en haka som Tuivasa troligtvis inte kan rå på. Gane kan avsluta med kombinationer. Om Gane inte hittar avslutet stående skulle han kunna pricka till sig en seger via domslut. Tuivasa har dock stort chans att vinna matchen om utövarna håller sig till stående positioner. Gane är svårknockad, men det är tungvikt och Tuivasa slår hårt. Chansen är liten men chansen finns.

Undertecknad misstänker däremot att vi inte kommer få se en renodlad strikingmatch. Om Gane är smart kommer han arbeta för att ta ner Tuivasa till kanvasen. Där har Gane en stor fördel och Tuivasa kommer inte kunna agera offensivt därifrån. Gane kan hitta submissions från olika vinklar eller avsluta via ground and pound. Tuivasa har förbättrat sitt nedtagningsförsvar och sin förmåga att ställa sig upp. I det här fallet tror jag dock att han kommer möta sin överman.

Ett rakt vinnarodds på Gane känns tryggt. 1.18 är dock ett för lågt odds att satsa på inom MMA. Vi har haft två huvudmatcher bara i år som tagit slut på grund av att oddsfavoriten skadad sig för egen maskin. Rondspelet känns däremot lockande. Fighten pågår under max fem ronder, men ett avslut under 2.5. känns inte orimligt. Undertecknad ser Gane ta hem segern via submission eller ground and pound redan i rond ett. Jag ger spelet lite marginal och satsar på under 2.5. ronder.

Slutsats

Ciryl Gane vs. Tai Tuivasa – under 2.5 ronder 

Under 2.5 ronder - 1.95
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS