UFC Sao Paulo: Shogun kommer knocka Paul Craig

Speltips: Mauricio “Shogun” Rua Vs. Paul Craig

  • Spelstopp: 2019-11-17 03:45
  • Odds Spelat: 2019-11-16
  • Match: Mauricio “Shogun” Rua Vs. Paul Craig
  • Spel: Mauricio “Shogun” Rua via knockout
  • Units: 8/10
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
3.00

Author: Johan Lorentzon

Published: 2019-11-16 4:47

Mauricio “Shogun” Rua Vs. Paul Craig

Historia

Mauricio ‘Shogun’ Rua (26-11-0) är en av de riktiga MMA-veteranerna och var tänkt att möta en annan veteran i Sam Alvey. Tyvärr bröt Alvey handen och var tvungen att dra sig ur, men istället hoppar Paul Craig (12-4-0) in som ersättare för att möta MMA-legenden.

Shogun har varit i gemet i hela 15 års tid och har sin tidigare karriär från PRIDEs äldre dagar. Han hade tre raka vinster innan han stötte på Anthony Smith som stoppade honom med en välriktade armbåge. Vinsterna bestod dock av en domslutsvinst mot toppnamn som Corey Anderson, samt en TKO-vinst mot Gian Villante. Efter förlusten mot Smith jobbade sig Shogun snabbt tillbaka till vinstbordet med att knocka Tyson Pedro.

Craig är 4-4 i sin UFC-karriär och en eventuell vinst över en legend som Shogun skulle bli den största skalpen skotten har i sin samling. Oavsett kan vi räkna med en match då Craig alltid kommer för att slåss och har inte på sina sexton matcher gått tiden ut en enda gång. Han har redan gått tre matcher i år där första var en submission-vinst över Kennedy Nzechukwu, följt av att förlora på knockout mot Alonzo Meinfield, men rätade upp tåget med att sen vinna på rear-naked choke mot Vinicius Moreira.

Matchbild

Craig är en helt annan fighter än Alvey vilket skulle kunna ge vem som helst problem. Men Shogun är en veteran som sett allt inne i buren. Han kommer också som vanligt söka efter en knockout och matchningen borde vara till fördel för Shogun då Craigs enda hot borde kunna vara på marken, men där lär Shoguns egna svarta bälte i BJJ kunna väga upp.

På fötterna bör Shogun ha fördelen. Han har visat att det finns svagheter i försvaret, men Craig lär inte ha tekniken eller kombinationerna att kunna exploatera detta. Dessutom har Shogun visat att han även har en bra haka trots alla krig han varit i. Shogun kommer med sin rutin och teknik kunna hitta en lucka i Craigs guard och sätta honom på mattan.

Vinnare: Shogun via KO/TKO som ger 3.00 på Betfair

Mauricio “Shogun” Rua via knockout
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS