UFC Vegas 10: Michelle Waterson kommer domineras av den större Angela Hill

Speltips: Michelle Waterson vs. Angela Hill

 • Spelstopp: 2020-09-13 13:00
 • Odds Spelat: 2020-09-09
 • Match: Michelle Waterson vs. Angela Hill
 • Spel: Angela Hill vinner
 • Units: 5/10
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
1.80

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-09-11 12:34

På relativt kort notis flyttades mötet mellan Angela Hill och Michelle Waterson upp som huvudmatch för UFC Vegas 10. Nedan följer en ‘breakdown’ och ett speltips inför drabbningen.

Bakgrund

Hill fick UFC-kontrakt genom sitt deltagande i ‘The Ultimate Fighter’ och hade endast en professionell MMA-match med sig i bagaget, när hon debuterade för organisationen 2014. Efter tre matcher och två förluster förlorade hon sitt kontrakt och hade ett lyckat år i Invicta FC. Därefter fick hon förnyat förtroende av UFC och har tillhört organisationen sedan dess. Från 2016 och framåt har amerikanskan gått 16 matcher för organisationen. Hill har vunnit tre av sina fyra senaste matcher.

Waterson är i grunden en atomviktare, som har fått anpassa sig till stråvikt för att gå matcher i världens största MMA-organisation, UFC. Den professionella debuten ägde rum 2007 och UFC-karriären tog sin början 2014. Däremellan var amerikanskan mästarinna i Invicta FC. I UFC har hon ställts mot, och förlorat, mot tre motståndare som skulle komma att bli eller som hade varit mästarinnor. Bland de största meriterna återfinns ett vinst via avslut, mot Paige VanZant. Amerikanskan har även tagit hem segrar via domslut, mot bland annat Karolina Kowalkiewicz och Felice Herrig.

Matchbild

Två ‘fighters’ som i grunden uppskattar en stående match och som båda har ett tekniskt övertag på många av sina konkurrenter i divisionen. Hill är den snabbare av dem båda och är, troligtvis, även den mer tekniska. Hon har bättre styrka i sina slag och är duktig på att använda sina knän och armbågar i ‘clinchen’

Eftersom Waterson i regel är kortare än sina motståndare har hon utvecklat en bra strategi för att hålla distansen till dessa, bland annat genom sparkar mot knän och ben. “The Karate Hottie” har bara en förlust via slag och har klarat sig genom samtliga ronder, när hon ställts mot högklassiska ‘strikers’. I en ren kickboxningsmatch ser jag dock att Waterson skulle få svårt att hota Hill.

Waterson är duktig på marken och har ‘submissions’ som en av sina största styrkor. Hill har blivit avslutad två gånger via just ‘submissions’, och det är på marken som jag ser den största chansen till en seger för Waterson. Hills försvar mot nedtagningar har dock förbättrats avsevärt under de senaste åren och hennes kondition håller över fem ronder.

Sammanfattningsvis anser jag att Hill är den bättre, större och starkare ‘fightern’. Så länge Hill inte fastnar på kanvasen, under några längre perioder, bör en seger mot  “The Karate Hottie” vara inom räckhåll. Troligtvis via domslut.

Tre faktorer som talar för Angela Hill

 • Är fysiskt större än sin motståndare
 • Snabbare och ihärdigare på fötterna
 • Bra försvar mot nedtagningar

Tre faktorer som talar för Michelle Waterson

 • Nio vinster via ‘submission’
 • Har endast blivit avslutad en gång via slag
 • Har ställts mot tuffare motstånd, än Hill, under karriären

Slutsats

Jag hade hoppats på att Hill skulle kliva in i buren som ‘underdog’, men som det ser ut i nuläget kommer “Overkill” betraktas som en knapp favorit av oddsskaparna. Jag anser dock att det finns ett tillräckligt stort värde i Hill som rak vinnare, till  1.80 gånger insatsen tillbaka.

Angela Hill vinner – 1.80

Angela Hill vinner - 1.80
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDSUTFALL
24 Oct 20:30 Alexander Clausson Khabib Nurmagomedov vs. Justin Gaethje UFC 254 Under 4.5 ronder
1.53
William Hill
24 Oct 20:00 Alexander Clausson Robert Whittaker vs. Jared Cannonier UFC 254 Robert Whittaker vinner
1.90
William Hill
24 Oct 18:00 Alexander Clausson Ion Cutelaba vs. Magomed Ankalaev UFC 254 Ion Cutelaba vinner
3.50
William Hill