UFC Vegas 13: Favoriten Thiago Santos besegrar Glover Teixeira

Speltips: Thiago Santos vs. Glover Teixeira,

 • Spelstopp: 2020-11-08 05:45
 • Odds Spelat: 2020-11-03
 • Match: Thiago Santos vs. Glover Teixeira,
 • Spel: Thiago Santos vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
1.42

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-11-05 1:27

Ännu en vecka, ännu en UFC-gala! Till helgen stundar ett intressant möte mellan två brasilianska kämpar. Thiago Santos kommer ta sig an Glover Teixeira.

Bakgrund och matchbild

Santos återvänder för första gången sedan sin titelmatch mot Jon “Bones Jones. Dessförinnan hade den tidigare mellanviktaren tre raka segrar i klassen för lätt tungvikt. I samtliga av dessa segrar tog han hem en av organisationens bonusar.

Teixeira är något av den ultimata gatekeppern, när det kommer till att avgöra vem som platsar i den absoluta toppen av divisionen för lätt tungvikt. Brasilianaren har förlorat mot namn som Alexander Gustafsson, Corey Anderson, Anthony Johnson, Phil Davis och Jones. Däremot har 41-åringen besegrat alla andra han har ställts mot, i UFC.

Santos kan mäta sig med eliten i viktklassen för lätt tungvikt rent styrkemässigt, samtidigt som han har tagit med sig både snabbheten och explosiviteten från sin tid i mellanviktsklassen. 36-åringen föredrar en stående drabbning och har förmåga att avsluta genom hela matchen. Santos har ett klart godkänt försvar mot nedtagningar och om han skulle bli nedtagen i ett tidigt skede av matchen, kan han använde sig av sin explosivitet för att ta sig upp igen

Nu, när Jones lämnat viktklassen, är det möjligt att Teixiera är divisionens mest kompletta fighter. Han kan boxas, brottas och utöva BJJ. Däremot har brasilianaren inte kunnat implementera sparkar i sitt game.

Teixiera kan mycket väl välja att gå in i en boxningsmatch med Santos. Den förstnämnda är mer teknisk men Santos är desto kraftfullare i sina slag. Teixiera behöver hålla distans och pricka i matchens första ronder, för att gå mer på offensiven i takt med att Santos tappar kraft. Även om Teixiera gör allt rätt, ser jag en relativt stor chans att han kommer släckas under matchens inledande minuter. Dessutom uppskattar han att pressa sin motståndare, vilket tidigare inte har fungerat mot samma typ av fighters som Santos.

Teixiera är bra på marken men behöver jobba en del på sina nedtagningar, innan han lyckas förflytta kampen dit. För att få en nedtagning kommer Teixiera alltså behöva gå in i närkamp med Santos och därmed utsätta sig själv för den sistnämndas K:O-power.

Santos kan alltså ta hem segern genom ett tidigt eller sent avslut. Dessutom visade den yngre av helgens kombattanter att han håller relativt bra för fem ronder. Enligt många tog Santos hem domslutsvinsten mot Santos och bortsett från en submission (om den äldre lyckas förflytta matchen tid), finns det ingen tydlig väg till seger för Teixiera.

Tre faktorer som talar för Thiago Santos

 • Gick till delat domslut i titelmatchen mot Jones
 • Kraftfull
 • Explosiv

Tre faktorer som talar för Glover Teixeira

 • Den mer kompletta fightern
 • Sätter ständig press framåt
 • Fördel på kanvasen

Slutsats

1.42 kan kännas som ett relativt lågt odds men undertecknad känner ändå att det finns ett spelvärde här, då många faktorer talar för en Santos-vinst. Desto närmare matchen vi kommer, kan det vara en bra idé att hålla koll på oddsen för den tidigare mellanviktaren via avslut. Thiago Santos vinner över Glover Teixeira – 1.42 gånger insatsen tillbaka.

Thiago Santos vinner - 1.42
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDSUTFALL
06 Dec 01:00 Alexander Clausson Jack Hermansson vs. Marvin Vettori UFC Vegas 16 Jack Hermansson vinner
2.10
William Hill