UFC Vegas 18: Alexandre Pantoja vs Manel Kape

Speltips: Alexandre Pantoja vs Manel Kape

  • Spelstopp: 2021-02-07 02:00
  • Odds Spelat: 2021-01-28
  • Match: Alexandre Pantoja vs Manel Kape
  • Spel: Alexandre Pantoja
  • Units: 1.75
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1,80

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-01-29 2:02

Det är dags för UFC att korsa Atlanten och återvända till Nevada där nästa gala hålls om nio dagar – vi pratar givetvis om UFC Vegas 18. Jag har tittat extra noga på huvudkortets andra fight, den mellan den unga veteranen Alexandre Pantoja och den före detta RIZIN-mästaren Manel Kape som gör sin första UFC-fight. Det har varit mycket snack och hype kring den talangfulle Kape och frågan är om han kan leverera i sin debut, mot en så tuff motståndare. 

Alexandre Pantoja vs Manel Kape – debutanten slängs in i hetluften direkt

Alexandre Pantoja vs Manel Kape stats

Alexandre ”The Cannibal” Pantoja

Alexandre Pantoja, 30, gör nästa söndag sin tionde UFC fight och har i oktogonen bland annat mäktat med en imponerande vinst mot Brandon Moreno. Han har även gått tre relativt jämna ronder mot Deiveson Figueiredo – utan att bli avslutad. Pantoja har en haka som tål hårda slag och just det kommer vara en av de avgörande faktorerna i duellen mot Kape.

”Kannibalen” som trivs minst lika bra på golvet har hittills visat sig vara hårdslående och väldigt aktiv på fötterna, och tar gärna emot ett slag för att utdela ett slag – ibland två. Hans styrkor i striking-duellen kommer, förutom volymen, vara hans tåliga haka, förmåga att sätta press på motståndaren tillsammans med hans aggressiva gatuslagmålstil.

Pantojas stora fördel kommer vara grapplingen, speciellt med tanke på att Kape tidigare har blivit nedtagen, submittad och kontrollerad av flera av sina RIZIN-motståndare. Då Pantoja är en väldigt bra grappler – som gärna försöker sig på ett par nedtagningar per match – så ger jag honom fördelen på golvet.

Manel ”Prodigo” Kape

Portugisen Manel Kape, 27, som gör sin debut i oktogonen kommer närmst från organisationen RIZIN där han har gjort väldigt bra ifrån sig, med bland annat vinster mot UFC-veteranen Takeya Mizugaski och mot den förra RIZIN-mästaren Kai Asakura. UFC har inte precis varit nådiga när de har matchat honom en topp-6 fighter i Alexandre Pantoja som första motståndare.

Kape är en fighter som har ett väldigt bra fotarbete och skiftar med lätthet på fötterna mellan southpaw och ortodox position. Han har en väldigt fin teknik som i vissa dueller – roligt nog – kan motarbeta honom (speciellt mot mer aktiva strikers) då han hellre fokuserar på att få in få fina tekniskt slag än att gå på volym. Han har mäktat med att få till fem avslut på sina sex vinster, men frågan är hur relevant detta är i denna drabbningen då Pantoja både är på en högre nivå och har en bättre haka än Kapes tidigare motståndare.

Nere på marken hittar vi Kapes svaga punkt – närmre bestämt brottningen då han i sina förluster ofta haft svårt att undvika att bli nertagen. Kape kommer troligtvis inte ha stor fokus på att försöka ta ner sin motståndare och väljer troligtvis istället att hålla fighten på fötterna, så mycket det bara går. Långa stunder nere på golvet vill han inte vara mot en duktig grappler som Pantoja.

Slutsats

Tror att Pantojas erfarenhet och aggressivitet i den betydligt mindre oktogonen blir lite för mycket för Kape i hans debut. Pantoja tycker jag kan spelas ända ner till 1,70. Oddset har börjat dippa och jag klipper därför till redan idag med att Pantoja vinner till fina 1,80 gånger insatsen – Unibet.

Alexandre Pantoja - 1,80
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
07 Mar 04:00 Filip Kosovac Petr Yan vs Aljamain Sterling UFC 259 Över 3.5 ronder
1.85
Betsson