UFC Vegas 18: Youssef Zalal vs Seung Woo Choi

Speltips: Youssef Zalal vs Seung Woo Choi

  • Spelstopp: 2021-02-06 23:00
  • Odds Spelat: 2021-02-03
  • Match: Youssef Zalal vs Seung Woo Choi
  • Spel: Matchen går tiden ut
  • Units: 1.75
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1,83

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-02-04 1:34

Vi vänder våra blickar mot UFC Vegas 18 och galans andra fight – den mellan marockanen Youssef Zalal och koreanen Seung Woo Choi. Drabbningen som utspelar sig i UFC:s fjädervikt förutspås kunna bjuda på fina och tekniska dueller på fötterna. Låt oss kika lite närmre på dessa två herrar och försöka hitta en ett bra spel. 

Youssef Zalal vs Seung Woo Choi – två sega och uthålliga fjäderviktare möts

Youssef Zalal vs Seung Woo Choi stats

Youssef Zalal

Marockanen accepterade denna fighten förra veckan, med relativt kort varsel, i samband med att nykomlingen Colin Anglin varit tvungen att lämna återbud. Detta borde inte vara någon avgörande faktor då Zalal skulle ha slagits mot Choi redan i oktober 2020 och han har säkerligen hållit sig i form i år.

Zalal  älskar sin striking och utdelar gärna precisa och kvicka slag. Hans förkärlek till att vilja hålla duellerna ståendes kan också påverka honom negativt då han, på grund av sitt fina defensiva fotarbete och snabbhet, periodvis blir lite för nonchalant. Detta är något som kan utnyttjas av hans motståndare men allt som allt ger jag Zalal fördelen i snabbheten och volymen på fötterna.

Brottning är något Zalal kan utnyttja till sin fördel i denna match då han möter en fighter med relativt dålig grappling. Då är det extra viktigt att han får in sina initiala nedtagningar eftersom Zalal hittills inte visat upp någon förmåga att kedjebrotta. Den avgörande frågan på denna punkten är hur mycket kontrolltid Zalal får på golvet – en faktor som rent utav kan avgöra matchen.

Seung Woo Choi

Choi gör sin tredje match i UFC:s oktogon och kommer till duellen med siktet inställt på att ta sin andra vinst i rad. Hans två första första fights var mot jättetalangerna Gavin Tucker och Movsar Evloev som båda vann på grund av outtröttlig brottning. Choi ska i denna drabbningen försöka utnyttja sin underskattande striking och relativt goda försvar mot enstaka försök till nedtagningar (mot en grappler i Zalal som inte har lika bra ”kedjebrottning” som koreanens tidigare motståndare).

Först och främst måste jag påpeka Chois räckvidd som är hela 188 cm – enormt för en fighter i fjädervikt. Choi som har en fin höger kommer att marschera framåt och försöka att sätta press på sin motståndare. Lättare sagt än gjort med tanke på marockanens kvickhet men om Choi lyckas nå sin motståndare med slag kan vi få se fina dueller på fötterna.

Ser vi till brottningen så har Choi fått erfara det mer än tillräckligt då UFC redan matchat honom mot två grymma grapplers, som jag håller snäppet högre än koreanens kommande motståndare. Hans initiala försvar mot nedtagning är bra och just det kan vara räddningen för Choi. Han kan definitivt hålla marockanen på avstånd tillräckligt länge så att just duellerna på golvet inte blir den avgörande faktorn.

Slutsats

Detta är en duell mellan två sega och uthålliga fighters, med bra hakor, som i UFC inte visat förmåga till att avsluta fighter. Choi har dock en förlust via submission – något jag inte ser Zalal upprepa då han inte är en grappler som kedjebrottar eller nöter ut sina motståndare mot buren (något som varit koreanens svaghet). Samma sega tålighet ser jag även på fötterna. Detta kommer vara en 15-minuters kamp som kommer att avgöras via domarnas poäng. Därför spelar jag att fighten går tiden ut till oddset 1,83 gånger pengarna – Betfair.

Matchen går tiden ut - 1,83
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
07 Mar 04:00 Filip Kosovac Petr Yan vs Aljamain Sterling UFC 259 Över 3.5 ronder
1.85
Betsson