UFC Vegas 19: Phil Hawes vs Nassourdine Imavov

Speltips: Phil Hawes vs Nassourdine Imavov

  • Spelstopp: 2021-02-21 00:00
  • Odds Spelat: 2021-02-17
  • Match: Phil Hawes vs Nassourdine Imavov
  • Spel: Nassourdine Imavov
  • Units: 1.5
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2,02

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-02-18 1:12

Dags för veckans andra rek som vi hittar i matchen som öppnar galans huvudkort. Vi pratar givetvis om mellanviktsmatchen mellan Phil Hawes och Nassourdine Imavov – duellen mellan två relativt okända men ack så intressanta UFC-färskingar. Låt oss kika närmare på oddsen där den mer hajpade fightern så klart favoriseras av oddsbolagen. Detta måste vi ju passa på att utnyttja.

Phil Hawes vs Nassourdine Imavov – duellen mellan talangfulla mellanviktare

Phillip Hawes vs Nassourdine Imavov stats

Phil Hawes (9-2-0)

I Hawes, 32, hittar vi en mellanviktare som har radat upp fem vinster  – som han avslutat samtliga redan i rond ett. Motståndet som han har mött i dessa matcher är regionala fighters som inte platsar i UFC. Hawes har nu under många år varit hypad som en talang, mest känd som Jon Jones träningspartner.

Hawes har en grym fysik och är en fighter som brukar öppna upp fighterna i med ett mål i sikte. Precis som hans statistik antyder så verkar hans taktik vara att avsluta sina motståndare redan rond ett vilket är något som kan och har påverka hans kondis när väl fighten går in i senare ronder.

Precis som jag nämnt så är Hawes en fighter som gillar att sätta press, skära av ytorna, och släppa loss kraftfulla slag. Detta kommer han troligtvis försöka sig på även mot Imavov.

Torts att Hawes gärna håller sina matcher på fötterna så är han en brottare i grunden. Tar han väl ner sin motståndare på golvet så har Hawes visat upp en helt ok toppkontroll och låter även då sina nävar tala (istället för försök till submissions).

Nassourdine Imavov (9-2-0)

För motståndet står fransk-ryssen Imavov, 24, som precis som Hawes också har 11 proffsfight – med två förluster – under sitt bälte. Han är ung fighter som har en bra väldigt bra kondis och haka (har hittills inga förluster via KO eller TKO). Viktigast av allt är att han på senaste åren har utvecklats och kommer att utvecklas från fight till fight.

På fötterna är Imavov den typen av striker som är väldigt rörlig och kan, på grund av sin längd, hålla motståndet på avstånd. Defensivt har det varit en blandad kompott då han ibland har en tendens att stanna lite väl för länge i närstrid efter att ha närmats sig motståndaren. Något han måste vara försiktig med mot Hawes. Reder Imavov ut stormen som Hawes brukar leverera i öppningsronden så finns det en stor chans att han tar över fighten.

Imavov som är en striker i grunden har hittills visat sig vara en duglig grappler som gärna söker submission. Hamnar duellen nere på golvet så är Hawes den snäppen bättre brottaren men Imavovs försök till submission är inte helt ofarliga.

Spel

Hawes är en fighter som har visat upp kondis som räcker i en rond sedan brukar det roliga ta slut för honom. Så vida han inte hunnit knocka sin motståndare innan dess. Imavov som aldrig blivit avslutad via KO/TKO har bevisligen kondis för tre ronder och jag tror att han har det som krävs för att reda ut stormen i rond 1 och möjligtvis även avsluta Hawes.

En fighter med suspekt kondis och KO/TKO som (nästan enda) väg till vinst kan jag ge mer än 35-40% chans till vinst. Därför spelar jag på att Imavov vinner till fina 2,02 gånger pengarna (Betsson).

Nassourdine Imavov - 2,02
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
07 Mar 04:00 Filip Kosovac Petr Yan vs Aljamain Sterling UFC 259 Över 3.5 ronder
1.85
Betsson