UFC Vegas 269: Geoff Neal vs Santiago Ponzinibbio

Speltips: Geoff Neal vs Santiago Ponzinibbio

  • Spelstopp: 2021-12-12 06:00
  • Odds Spelat: 2021-12-07
  • Match: Geoff Neal vs Santiago Ponzinibbio
  • Spel: Santiago Ponzinibbio vinner
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.90

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-12-07 11:27

Vi hämtar veckans första spelanalys från mötet mellan amerikanen Geoff Neal och argentinaren Santiago Ponzinibbio – från galan UFC 269. Detta blir en duellen mellan två strikers av hög nivå där dagsformen, aktiviteten och volymen kan fälla avgörandet.

Neal vs Ponzinibbio – en genuin ”strikers deluxe” kamp

Geoff Neal vs Santiago Ponzinibbio UFC stats

Geoff Neal

Jänkaren som har 2 förluster i rad på nacken får äntligen chansen att ta sig an en motståndare av jämlik längd och räckvidd.

Neal är en renodlad southpaw striker i grunden som har ganska bra kraft i sina nävar. Sparkar är också ett vapen han gärna använder sig utav vid behov – gärna mot överkroppen och huvudet. Det som utmärker Neals kraft är ändå hans fina raka vänster och krokar som resulterat i att majoriteten av hans vinster i UFC kommit via avslut. Defensivt verkar han har han tappat lite på sistone då Neal har blivit träffad lite mer än vad han lyckats blocka. Han har även förlorat volymduellen i båda av hans två senaste förlustmatcher.

Något Neal gärna verkar undvika är grappling- och brottningsdueller. Det kan delvis bero på hans grymma försvar mot nertagningar – som ligger på utmärkta 90%. Han lyckades exempelvis försvara samtliga 7 nertagningsförsök mot den duktige MMA-brottaren Belal. Att hans offensiva brottning inte är den bästa är också en faktor till varför hans matcher är striking-dueller.

Santiago Ponzinibbio

Ponzinibbio verkar äntligen ha återhämtat sig från sitt 2 år långa skadeuppehåll och imponerade mot Baeza senast. Tanken här måste ändå vara att han ska förlänga sin vinstsvit och därmed ta ett steg en potentiell titelmatch.

Även argentinaren är i grunden en striker som packar både kraft och precision i nävarna. Förutom dessa fina egenskaper så har han otaliga gånger visat sig vara den bättre minutvinnaten med sin höga aktivitet – mot bra strikers som Baeza, Magny och Strickland. Ett minus i denna drabbning kan vara argentinarens tendens till defensiv slarv som ofta resulterat i att han blivit träffad lite väl enkelt i dueller på nära håll. Vi får inte glömma att 2 av hans 3 försluter i proffskarriären har kommit via KO/TKO.

Med sitt svarta bälte i BBJ har Ponzinibbio klarat sig fint på kanvasen de få gånger han väl har blivit nertagen. Offensivt har han inte visat någon som helst tendens till att vilja ta ner sina motståndare.

Slutsats & spel

Då denna drabbning med all sannolikhet kommer att utspela sig på fötterna kan vi inte blunda för Neals förmåga att avsluta sina motståndaren. Det är tyvärr en av få fördelar jag ger honom mot Ponzinibbio. Argentinare har stående visat att han kan hålla ett fint tempo uppe samtidigt som hans nävar är väldigt pricksäkra.

Neal har dock gärna undvikt dueller på väldigt nära håll i sina tidigare matcher – något som varit argentinarens svaga punkt i de matcher han blivit avslutad. En annan superviktig faktor som talar emot Neal är att han för bara ett par veckor sedan blev arresterad för rattfylleri. Hur har detta påverkat hans träningsläger?

En hel del talar för att argentinaren bör vara större bettingfavorit än vad han är i dagsläget. Spelet blir därför att Ponzinibbio vinner till det fina oddset 1.90 – hos 888sport. 

Santiago Ponzinibbio vinner - 1.90
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS