UFC Vegas 269: Josh Emmett vs Dan Ige

Speltips: Josh Emmett vs Dan Ige

  • Spelstopp: 2021-12-12 04:00
  • Odds Spelat: 2021-12-10
  • Match: Josh Emmett vs Dan Ige
  • Spel: Josh Emmett vinner
  • Units: 3
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.64

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-12-10 11:34

En till spelgenomgång hinner vi med innan det bär av mot UFC Vegas 269 imorgon natt. Vi kikar närmre på underkortets huvudmatch mellan två fjäderviktare i Josh Emmett och Dan Ige. 

Emmett vs Ige – kraften i nävarna kan fälla avgörandet

Josh Emmett vs Dan Ige UFC stats

Josh Emmett

Det är nere på fjädervikt som Emmett verkar trivas som bäst i och med sina tre segrar i rad. Trots en skadefrånvaro på nästan 1,5 år bankar jag på att han är 100-procentig inför denna drabbning.

Emmett är en relativt underskattad striker som har precisa och väldigt kraftfulla slag för att vara en fjäderviktare. Han har till exempel mäktat med att knocka ner samtliga motståndare i sina senaste 6 matcher. Det är inte volymen som vinner honom matcher utan hans fina fotarbete tillsammans med fin matchintelligens och grymma krokar.

Trots bra färdigheter stående är Emmett faktiskt en brottare i grunden som varit aktiv på College-nivå och tränar på ett gym – Team Alpha Male – med brottning som sin nisch. Trots denna bakgrund håller han hellre sina dueller på fötterna och låter nävarna tala.

Dan Ige

Hawaiisonen Ige har på 10 UFC-matcher radat upp 7 vinster och har varit uppe och nosat på en topp-5 placering i divisionen. Detta är säkerligen något han vill tillbaka till men måste då plocka en vinst mot Emmett.

Ige är en relativt bra och aggressiv MMA-boxare som gillar att attackera med krokar och slag mot kroppen. Defensiven är dock inte hans starkaste sida då han har en tendens att ta emot lite för många slag i lägen då han försöker minska distansen i dueller. Det som brukar rädda Ige i dessa situationer är hans grymma uthållighet och hårda skalle.

Brottning är något Ige periodvis vänder sig till under sina matcher med blandade resultat. Trots svart bälte i BJJ är han ingen notorisk submission-artist. Om och när Ige väl brottar ner en motståndare som har bra brottning har han haft problem med att behålla toppkontroll. Därav ifrågasätter jag Iges effektivitet i denna drabbning när det kommer till brottning och grappling

Slutsats & spel

Jag förutspår här en duell på fötterna mellan två sega och tuffa herrar. Förutsatt att detta blir en striking-affär måste ändå Emmett få den stora fördelen som den mer effektive på fötterna. Han bör kunna utdela de mer signifikanta slagen samt kocka ner hawaiianen några gånger.

Ser inte Emmett försöka ta kampen ner till kanvasen och även om Ige lyckas med någon enstaka nertagning så ifrågasätter jag hans effektivitet – speciellt mot en duktig brottare.

Spelt blir därför Josh Emmett vinner till fina 1.64 gånger insatsen – hos 10bet.

Josh Emmett vinner - 1.64
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS