UFC Vegas 27: David Dvorak vs Raulian Paiva

Speltips: David Dvorak vs Raulian Paiva

  • Spelstopp: 2021-05-23 01:00
  • Odds Spelat: 2021-05-19
  • Match: David Dvorak vs Raulian Paiva
  • Spel: Matchen går tiden ut
  • Units: 3
  • Odds & spelbolag:
1.53

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-05-20 12:50

Veckans första spel hittar vi i duellen mellan två topp-15 rankade flugviktare. Det är två unga fighters i David Dvorak och Raulian Paiva som gör upp om vem som är redo att ta steget upp mot den absoluta toppen av viktklassen. Allt pekar på en superjämn duell mellan två tuffa grabbar där jag har svårt att se ett avslut komma.

Paiva vs Dvorak – duellen mellan två talangfulla flugviktare

David Dvorak vs Raulian Paiva stats

David Dvorak

Tjecken Dvorak, 28, har öppnat upp sin UFC-karriär med två stabila vinster via domslut. Han är en flugviktare som inte har förlorat en proffsmatch sedan 2012 och har heller aldrig blivit knockad.

Dvorak är en striker som hellre föredrar att dela ut krokar än raka slag, mixat med sparkar.  Han har även en tillräckligt bra kondis för att kunna hålla volymen stadig i samtliga 15 minuten om det så behövs. Det Dvorak är lite sämre på är att undvika slagen – speciellt när duellerna är på nära håll – vilket han dock hittills kompenserat med en tuff haka.

Kollar vi på Dvoraks brottning är han mer än godkänd på den punkten. Han är först och främst en striker men kan vid behov använda sin grappling – oftast med framgång. Väl nere på golvet så söker han topposition och vill då gärna attackera med ”ground-and-pund” eller försöka sig på submission.

Raulian Paiva

Brasilianen Paiva, 25, är ännu en i raden av unga talanger i UFC som lyckats ta sig in bland topp-15 i sin viktklass. Med två relativt imponerade vinster på raken kommer Paiva vara hungrig efter en 3e seger på raken.

Paiva är en rätt lång flugviktare och har en imponerande räckvidd på hela 177 cm – vilket är något han definitivt använder till sin fördel på fötterna om han inte blir allt för pressad. Han är striker som älskar sina jabbar och raka slag, och vill gärna ha mitten av oktogonen som utgångspunkt i duellerna. Trots att Paiva vill vara den som dikterar tempot och stå för offensiven så han aldrig totaldominerat motståndet på fötterna. Detta kan beror på att han periodvis glömmer bort att röra på huvudet för att undvika kontringarna som kommer mot honom, och på sätt blir en enkel måltavla. Likt sin motståndare har även han kompenserat upp detta med att hittills ha visat upp en haka av stål.

Gällande grappling så är det värt att nämna att han har helt ok brottning och BBJ men att dueller på golvet inte är något han gärna söker sig till. Paiva har visat upp en riktigt bra defensiv mot motståndare som försökt brotta ner honom och har hittills försvarat 4 av 5 nertagningsförsök i UFC.

Slutsats & spel

Vi kan förvänta oss en härlig drabbning på fötterna mellan två strikers som har riktigt stabila hakor, som heller inte fått till så många avslut mot likvärdigt elitmotstånd. En sådan duell ser jag med all sannolikhet resultera i en 15 minuters tuff och jämn kamp som kommer att avgöras på poäng. Spelet blir därför att matchen går tiden ut till oddset 1.53 – hos William Hill

Matchen går tiden ut - 1.53
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS