UFC Vegas 27: Rafael Alves vs Damir Ismagulov

Speltips: Rafael Alves vs Damir Ismagulov

  • Spelstopp: 2021-05-22 22:00
  • Odds Spelat: 2021-05-20
  • Match: Rafael Alves vs Damir Ismagulov
  • Spel: Ismagulov vinner via poäng
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.83

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-05-21 12:48

Veckans nästa speltips hittar vi i UFC:s lättvikt mellan brassen Rafael Alves och kazaken Damir Ismagulov. Efter en lång frånvaro i oktogonen får vi äntligen se den talangfulle Ismagulov som hittills i karriären har varit en ostoppbar maskin. UFC har äntligen hittat en motståndare som vågat tacka ja – eller att Alves snarare inte  haft något val på det punkten efter ett uruselt förstaintryck som UFC-fighter. 

Alves vs  Ismagulov – kazaken får äntligen en ny motståndare 

Rafael Alves vs Damir Ismagulov stats

Rafael Alves

Alves är en ännu en i raden av DWCS-deltagarna som nu får chansen att debutera i UFC på riktigt. Debuten skulle ha skett redan i februari i fjäderviktsklassen men han missade viktgränsen med hela 5kg. Det var nära på att han skulle få kicken ur organisationen men UFC ger honom nu en andra chans – denna gången en viktklass upp.

Alves är väldigt kvick och explosiv på fötterna och använder sig gärna av sin högra hand, sparkar och knän. Får han in en bra träff som kan det relatera i ett avslut då han har kraft i nävarna så länge orken räcker till. Problemet är att hans volym och precision inte är så hög, samt att han sällan utdelar kombinationer utan 1-2 slag åt gången.

Det är på golvet som Alves är som bäst där han gärna visar upp sina högklassiga BBJ-kunskaper. Får han ner sin motståndare på så letar han gärna och ofta efter submissions. Hans avsaknad av tillräckligt bra brottning kan leda till att han får problem med att få ner fighters eller att han själv blir nertagen – speciellt mot bra brottare. Då hans kondis inte är den bästa kan det leda till att han periodvis kan blir fast på botten eller mot buren och på så sätt förlorar minuter.

Damir Ismagulov

Den forne M-1 mästaren Ismagulov har efter 3 matcher i UFC imponerat stort då han lyckats besegra riktigt bra talanger som Thiago Moises och Joel Alvarez. Det har gått lite mer än 1,5 år sen senaste fighten, men nu äntligen är det dags för kazaken att visa varför många anser honom som en potentiell topp-10 lättviktare inom en snar framtid.

Ismagulov är en striker i grunden som har superprecisa nävar och enormt bra fotarbete. Han rör sig konstant in och ut och slår gärna raka slag blandat med någon enstaka krok. Av matcherna jag har sett så kan jag inte minnas att någonsin blivit nerknockad eller skada i en duell på fötterna. Ismagulov som har väldigt precis slag, som känns, har samtidigt inte visat upp någon KO-kraft mot motståndare som varit på nivån över den regionala. Senaste raden av avslut kom för 4 år sedan just mot fighters på den lokala ryska scenen.

Trots sin enormt vassa striking har Ismagulov även väldigt bra brottning som han kan vända sig till vid behov. Han vill då gärna pressa sina motståndare (via slag) mot buren och då gå för nertagning, som han mer än ofta lyckas med. Även hans defensiva brottning har hittills varit riktigt bra och har endast blivit nertagen mot ett fåtal motståndare, som har elit brottning.

Slustats & spel

Att Ismagulov borde ta denna (åtminstone 8 gånger av 10) tvekar jag inte en sekund på eftersom jag ser honom ha en stor fördel på fötterna och när det kommer till kondisen. Då Ismagulov aldrig blivit knockad i sina 23 proffsmatcher ger jag inte Alves en hög procentuell chans till att lyckas med den bedriften. Ser heller inte brasilianaren att har visat upp tillräckligt bra brottning för att kunna komma i position för att få användning av sin BBJ.

Allt som allt ska Ismagulov bara ta denna men oddset på rak vint är jättelågt och lockar inte. Har mer siktet inställt på att Alves är tillräckligt tuff och kan överleva alla 3 ronder mot en motståndare som mer är en ”volym-striker”, som inte riktigt har visat upp KO-kraften på den hösta nivån. Att kunna få 1.83 i stället för 1.12 gånger pengarna tackar man inte nej till. Spelet blir därför att Ismagulov vinner via poäng till oddset 1.83 – hos Betfair.

Ismagulov vinner via poäng - 1.83
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS