UFC Vegas 28: Francisco Trinaldo vs Muslim Salikhov

Speltips: Francisco Trinaldo vs Muslim Salikhov

  • Spelstopp: 2021-06-06 00:05
  • Odds Spelat: 2021-06-03
  • Match: Francisco Trinaldo vs Muslim Salikhov
  • Spel: Matchen kommer ha fullt antal ronder
  • Units: 1.5
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
2.38

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-06-03 11:48

Äntligen har vi helgens gala i sikt efter nästan två veckor utan UFC – och som vi har längtat! Jag slänger mig över veckans andra speltips som vi hittar i weltervikt, mellan två veteraner i Francisco Trinaldo och Muslim Salikhov. Ett odds står ut mängden och borde inte vara så pass högt tycker jag. Därför ska det självklart synas.

Trinaldo vs Salikhov – två ärrande veteraner gör upp

Francisco Trinaldo vs Muslim Salikhov stats

Francisco Trinaldo

Veteranen ”Massaranduba” Trinaldo är en äkta veteran inom sporten med sina 42 år fyllda och 33 proffsmatcher under bältet. Nu är det dags för honom att för fösta gången i sin UFC-karriär ta klivet upp från lättvikt till weltervikt. Detta gör han troligtvis för att viktminskningarna inför matcherna har blivit allt för påfrestandet på ålderns höst.

Trinaldo är en kickboxare i själen som ur sin southpaw position gärna använder sig av jabbar, sparkar mot kroppen och en bra vänster. Han är ingen fighter som konstant sätter press och matar slag utan väljer sina stunder, samt kontrar gärna om tillfälle ges. Defensivt är han helt klart godkänd och har hittills i UFC aldrig blivit knockad.

Kollar vi på Trinaldos grappling så hittar vi hos honom ett svart bälte i BBJ. Han har hittills snittat med en nedtagning per 15 minuter rent offensivt. Defensivt har han försvarat runt 60% av alla nertagningsförsök mot honom, och väl nere på kanvasen har han varit svårkontrollerad.

Muslim Salikhov

Trots 36 år fyllda gjorde ”King of Kung Fu” Salikhov sin UFC debut först år 2017 och har hittills bara mäktat med 5 matcher i organisationen. Bortsett från förlusten i debuten så har Salikhov nu radat upp 4 vinster på raken. Den senaste mot Elizeu Zaleski dos Santos var dock via ett ytterst tveksamt domslut, och Kung-Fu kungen måste visa oss mer om han även denna gång ska ha samma utdelning.

Som Salikhovs smeknamn anspelar på är han en flerfaldig världsmästare i kunfg-fu stilen Wushu/Sanda. Det visar han gärna upp i oktogonen genom att tålmodigt från distans mata vindsnabba sparkar mot sina motståndare, mixat med enstaka och lika kvicka slag. Likt sin motståndare är han väldigt bra defensivt samt är heller inte den som konstant attackerar och matar slag.

Hör och häpna – Salikhov är en dagistanier som inte använder sig av brottning i en oktogon. 99,9% av hans taktik i matcherna hittills har varit att hålla duellerna på fötterna. Allt som allt tror jag inte den taktiken kommer ändras för hans del mot Trinaldo.

Slutsats & spel

Här har vi två bra strikers – både offensivt och defensivt – som i sina respektive MMA-karriärer visat sig vara väldigt svåravslutade på fötterna. För det är just där som jag tror att de flesta av duellerna kommer att utspela sig. Visst går Trinaldo upp en viktklass, mot en ”större” motståndare, men det kan mycket väl gynna honom då han troligen kommer till matchen fräschare och slipper tuffa viktminskningar.

Med allt som jag nämnt i åtanke blev jag förvånad när jag såg oddset för att vi INTE ska få se ett avslut i denna drabbning, vilket jag plockar utan blinka. Mitt spel blir att matchen kommer ha fullt antal ronder till generösa 2.38 gånger insatsen – hos Betfair.

Matchen kommer ha fullt antal ronder - 2.38
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS