UFC Vegas 28: Youssef Zalal vs Sean Woodson

Speltips: Youssef Zalal vs Sean Woodson

  • Spelstopp: 2021-06-05 21:00
  • Odds Spelat: 2021-05-24
  • Match: Youssef Zalal vs Sean Woodson
  • Spel: Youssef Zalal
  • Units: 1
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.75

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-05-25 1:16

Vi börjar redan blicka mot nästa veckas UFC Vegas 28 och galans första spelanalys. Drabbningen mellan Youseff Zalal och Sean Woodson som utspelar sig i UFC:s fjädervikt förutspås kunna bjuda på en riktig striker vs grappler duell. Frågan är om strikern – som också är bettingfavoriten – har det som krävs för att sätta stopp för motståndarens brottning. 

Zalal vs Woodson – omgångens skrällpotential synas

Youssef Zalal vs Sean Woodson UFC

Youssef Zalal

Marockanen Zalal, 24, gör nästa helg sin sjätte UFC-match och kommer till drabbningen med två förluster på raken. Dessa förluster var dock mot stilmässigt tuffare motstånd än vad Woodson förespås vara. Därför ser jag det inte som en omöjlighet att Zalal hittar tillbaks till vinnarspåret.

Zalal älskar sin striking och utdelar precisa och kvicka slag. Hans förkärlek till att vilja hålla duellerna ståendes kan också påverka honom negativt då han, på grund av sitt fina defensiva fotarbete och snabbhet, periodvis blir lite för nonchalant. Detta är något som kan utnyttjas av hans motståndare som är den bättre boxaren.

Brottning är något Zalal kan utnyttja till sin fördel i denna match då han möter en fighter med relativt dålig grappling. Då är det extra viktigt att han får in sina initiala nedtagningar eftersom Zalal hittills inte visat upp någon förmåga att kedjebrotta. Den avgörande frågan är också hur mycket kontrolltid eller försök till submissions Zalal får till på golvet – en faktor som rent utav kan avgöra matchen.

Sean Woodson

Likt Zalal så är även Woodson relativt färsk i UFC och gör här sin tredje fight för organisationen. Han kommer från en förlust senast mot Julian Erosa där han gjorde allting rätt på fötterna, men förlorade grapplingen och blev avslutad på golvet. Ser han inte upp kan det sluta lika illa denna gång med mot en motståndare som har bra grappling.

Woodson är en boxare i grunden som har en enorm längd och räckvidd sett till viktklassen. Förutom den fördelen så kan han hålla uppe tempot och mata slag tiden ut om så behövs. Woodson kan slåss både ur southpaw och ortodox position, mixat med snabba nävar. Dock utan KO-kraft.

Kollar vi på Woodsons brottning så finns det definitivt en enorm förbättringspotential på den punkten. Han har en tendens att förlora golv-dueller så fort han möter en vass brottare/grappler. Det visade han inte minst i sin senaste match (mot Erosa).

Slutsats & spel

Rätt och slätt så ser jag två sätt matchen kan sluta på – antingen att Woodson vinner via bättre boxning och större volym på fötterna eller så dominerar Zalal via klassen bättre grappling. Om marockanen implementerar rätt taktik och utnyttjar sin motståndares stora brister bör han vinna denna kamp 6 gånger av 10. Sett till oddset jag som erbjuds måste jag bara syna en potentiell skräll. Spelar därför att Zalal vinner till fina 2.75 gånger insatsen – hos Unibet.

Youssef Zalal - 2.75
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS