UFC Vegas 34: William Knight vs Fabio Cherant

Speltips: William Knight vs Fabio Cherant

  • Spelstopp: 2021-08-22 02:00
  • Odds Spelat: 2021-08-21
  • Match: William Knight vs Fabio Cherant
  • Spel: Över 1.5 ronder
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.76

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-08-21 7:22

Vi hinner med ett sista speltips innan det bär av mot UFC Vegas 34 i natt. Denna gången synar vi duellen mellan William Knight vs Fabio Cherant som vi redan berört i veckans tipsgenomgång av UFC Vegas 34.

Knight vs Cherant – två kraftpaket gör upp

William Knight vs Fabio Cherant UFC stats

William Knight 

I William “Knightmare” hittar vi en fighter som gjorde sin UFC-debut för ett år sedan och som hittills lyckats få ihop en vinst och en förlust i organisationen. Han kommer från en förlust senast där han blev sönderbrottad av Da Un Jung och vill i denna match säkerligen visa att kan bättre.

Det som hittills varit utmärkande för Knight på fötterna är hans förmåga att avsluta sina motståndare via Ko/Tko. Motstånd som helt ärligt inte har varit det mest stabila eller högklassiga. Han är väldigt explosiv men samtidigt inte den mest tekniska eller aktiva strikern. På grund av sin relativt korta längd vill han gärna klincha motståndet och därigenom mata korta slag.

Det just från klinchen som Knight visat upp sin brottarstyrka genom att gå på nertagningar – oftast med framgång. Väl nere på kanvasen är han inte sen med att ge sig på “ground-and-pound” om situationen tillåter. När han väl mött bra brottare som kunnat matcha hans stryka (t.ex. Jung) är det Knight som istället har blivit nertagen och kontrollerad.

Fabio Cherant 

Cherant gjorde ingen glad i sin debut i UFC mot Alonzo Menifield som han visserligen tog väldigt på kort varsel. Man kan säga att detta blir hans riktiga debut där vi bör kunna se om han hör hemma i organisationen eller inte.

Kollar vi på Cherants striking så kan vi se att är han heller inte den som fokuserar sig på volym utan väntar gärna in sin motståndare från southpaw-position. Trots en kraftfull vänster som kan skada har han inte vunnit en enda av sina matcher via KO eller TKO. Detta kan beror på hans undermåliga fotarbete och brist på slagkombinationer.

Det är väl nere på kanvasen som Cherant under sin proffskarriär skördat störst framgång då 5 av hans 7 vinster kommit via submission. Värt att påpeka är att majoriteten av motståndet som han har avslutat på den regionala scenen har varit rena rama stolpskott. Faktumet att han är passiv och gärna väntar in sina motståndare på fötterna kan leda till Knight får till klinchen och på så sätt bjuds in till enkla nertagningar.

Slutsats & spel

Trots att både Knight och Cherant har kraft i nävarna kan vi lätt få se en tempofattig första halvan av matchen affär med låg volym. Om det någon som ska bli nertagen så är det troligen Cherant som dock bör ha tillräckligt bra defensiv grappling för att nullifiera Knights topptunga offensiv – åtminstone till en början.

Med tanke på den stilmässiga matchningen gillar jag oddset på att vi inte får se ett avslut i första halvan av drabbningen. Spelet blir därför att matchen går över 1.5 ronder som ger oddset 1.76 gånger insatsen – hos Betsson.

Över 1.5 ronder - 1,76
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
26 Sep 01:00 Filip Kosovac Marlon Moraes vs Merab Dvalishvili UFC 266 Merab Dvalishvili vinner
1.44
Bet365