UFC Vegas 35: Dustin Jacoby vs Darren Stewart

Speltips: Dustin Jacoby vs Darren Stewart

  • Spelstopp: 2021-08-29 02:00
  • Odds Spelat: 2021-08-28
  • Match: Dustin Jacoby vs Darren Stewart
  • Spel: Dustin Jacoby vinner på domslut
  • Units: 1.5
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.65

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-08-28 9:33

Ett till spel hinner vi så klart med innan det bär av mot UFC Vegas 35 i natt. Vi kikar närmre en av underkortets bästa kamper mellan två lätt tungviktare i Dustin Jacoby och Darren Stewart. En drabbning mellan två supersega fighters med bra hakor. 

Jacoby vs Stewart – kommer vi få se ett avslut?

Dustin Jacoby vs Darren Stewart UFC stats

Dustin Jacoby

Detta blir Jacobys fjärde UFC-match efter hans återkomst till organisationen. Han var relativt imponerande senast mot en topp-20 fighter i Ion Cutelaba och kvällens motståndare bör inte vara svårare att hantera.

Jacoby är en riktigt duktig kickboxare i grunden som gärna visar upp dessa färdigheter i oktogonen. På fötterna kan han slåss från både southpaw och ortodox position och för att vara en lätt tungviktare utdelar han väldigt kvicka slag. Bensparkar som nuförtiden har blivit ett effektivt vapen i UFC  har Jacoby använt till sin fördel i flera av sina matcher. Om det är något han kan bli bättre så är det att undvika att bli träffad när han utdelat slag på nära håll – som är situationer där han fått ta emot mest skada hittills.

Offensiv brottning är inget som Jacoby är känd för och har aldrig varit den som initierat nertagningar. Sedan debuten i UFC 2012 har han dock förbättrat sin defensiva brottning avsevärt. Endast elita MMA-brottare som Cutelaba haft framgång med nertagningar mot Jacoby.

Darren Stewart

“The Dentist” som han kallas är en relativt nybliven och liten lätt tungviktare som länge har huserat i mellanvikt. Efter 14 matcher i UFC har Stewart endast märkta med 5 vinster så det är verkligen upp till bevis ikväll.

Sett ur ett tekniskt perspektiv är Stewart en bra boxare som har visat upp brister i volymen. Därav har han en medioker statik på fjuttiga 3 landade slag per minut. Slagen han landar brukar göra skada men har ingen redig KO-kraft i sig. Stewart har hittills varit en lätt-och-lagom striker som inte har varit en känd avslutare på fötterna. Han å andra sidan – trots en del matcher mot bra strikers i sin MMA-karriär – själv aldrig blivit avslutad via slag.

En väg till vinst mot Jacoby skulle vara om Stewart kan få till nertagningar och grappling. Detta brukar han lyckas med mot motståndare som har dålig defensiv brottning/grappling. Mot bättre brottare/grapplers är det istället Stewart som blivit nertagen och hamnar i trubbel. I denna duell kan han få till ett par nertagningar men jag är inte såld på hans förmåga att hålla nere Jacoby tillräckligt länge för att kunna göra skada.

Slutsats & spel

Jag förutspår här mestadels en kamp på fötterna mellan två herrar som är svårknockade. Förutsatt att detta blir en striking-affär får Jacoby den stora fördelen som den kvickare och mer tekniska kickboxaren. Jag ifrågasätter också Stewarts förmåga att effektivt tar ner och kontrollera sin motståndare.

Jacoby bör vinna denna drabbning ca 7 gånger av 10 (70%) och om han gör det utan att avsluta “The Dentist” blir oddset som spelbolagen erbjuder VÄLDIGT intressant. Spelt blir därför att Dustin Jacoby vinner via domslut till fina 2.65 gånger insatsen – hos Betsson.

Dustin Jacoby vinner på domslut - 2.65
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
26 Sep 01:00 Filip Kosovac Roxanne Modafferi vs Talia Santos UFC 266 Talia Santos genom domslut
1.72
Bet365
26 Sep 01:00 Filip Kosovac Marlon Moraes vs Merab Dvalishvili UFC 266 Merab Dvalishvili vinner
1.44
Bet365